دوربین حرارتی

شرکت مهندسی پادان الکترونیک
منتشر شده در 05 اسفند 1397

اگر تا به حال با تصاویر یا فیلم هایی رو به رو شده اید که همه چیز در آن ها به شکل بد قیافه ای به رنگ زرد و قرمز دیده می شود باید بدانید که به آن ها ترموگرافی یا دمانگاری گفته می شود. این نوع تصویر برداری در میان عموم مردم با عنوان تصویر برداری حرارتی شناخته می شود. برای آشنایی با نحوه کار این نوع تصویر برداری با ما همراه شوید.


تصویر برداری حرارتی در بخش های مختلفی کاربرد دارد. شرکت های تامین کننده انرژی از این فناوری برای یافتن محل نشت حرارت از شکاف های در و پنجره استفاده می کنند بالگرد های پلیس از آن برای تعقیب افراد مظنون در شب بهره می گیرند و ایستگاه های هواشناسی به کمک آن طوفان ها و تند باد ها را دنبال می کنند. همچنین از تصویر برداری حرارتی در زمینه پزشکی برای تشخیص اختلالات و بیماری ها استفاده شده و حتی بعضی از دوربین های امنیتی منازل از آن بهره می برند.


معمولا دما های سرد تر با رنگ هایی مثل آبی بنفش یا سبز نشانه گذاری می شوند در حالی که دمای های گرم تر با رنگ هایی همچون قرمز نارنجی یا زرد به نمایش در می آیند. از نظر فنی تصویر برداری حرارتی را می توان نوعی از تصویر برداری دید در شب دانست که برای اهداف مشابهی نیز به کار می رود. اما اگر هدف شما تنها مشاهده تاریکی است خروجی آن ها از انتظار شما فراتر خواهد بود.


برای مثال دید در شب حرارتی برای بالگرد های پلیس قابلیتی بسیار عالی محسوب می شود چرا که به راحتی یک فرد را از محیط اطرافش متمایز می کند. به لطف این وسیله نه تنها افراد مظنون به راحتی در تاریکی قابل دیدن هستند بلکه حتی در روشنایی روز نیز می توان فردی را که در محیط استتار کرده است مشاهده کرد.


اگرچه اکثر دوربین های حرارتی به طول موج های بلند تر اشعه مادون قرمز وابسته اند ولی دوربین های امنیتی دید در شب معمولی از طول موج های کوتاه تر مادون قرمز استفاده می کنند و تولید آن ها نیز بسیار ارزان تر تمام می شود. از سوی دیگر دوربین های حرارتی توانایی دریافت طول موج های بلند تر را داشته که اجازه تشخیص گرما را به آن می دهد.

دیدگاه کاربران