تحریم های 13 آبان از دید Euro News

تازه ترین ها
منتشر شده در 14 آبان 1397

سه ماه از خروج یکجانبه آمریکا از توافق هسته‌ای کشورهای گروه 1+5 با جمهوری اسلامی ایران گذشت. دونالد ترامپ، نزدیک به سه ماه پیش ضمن اعلام رسمی خروج آمریکا از این توافق بین‌المللی تاکید کرد که به فاصله 90 روز موج اول تحریم‌های اقتصادی علیه ایران بازخواهد گشت.


براساس بخشی از این بسته تحریمی، خرید دلار به ویژه به صورت اسکناس از سوی دولت ایران ممنوع خواهد شد. همچنین دولت ایران امکان معامله با موجودی ریالی حساب‌های خارجی خود را نخواهد داشت. دولت آمریکا همچنین تجارت طلا و سایر فلزات گرانبها را برای دولت ایران ممنوع خواهد کرد.


اعمال مجدد تحریم‌های مالی علیه ایران در شرایطی آغاز می‌شود که بازار ارز و طلای این کشور در طول ماه های اخیر با شوک‌های متوالی قیمت مواجه بوده و در مقایسه با یکسال گذشته ارزش برابری ریال ایران در مقابل دلار آمریکا بیش از 189 درصد کاهش یافته و در بازار بازار غیررسمی رکورد تاریخی 120 هزار ریالی را ثبت کرده است. در همین حال قیمت هر قطعه سکه طلا ضرب شده توسط بانک مرکزی ایران نیز به بیش از 45 میلیون ریال رسیده است.


دولت ایران طی سه ماه گذشته سعی کرده با برخوردهای قهری و حاکم کردن جو امنیتی بر بازار ارز و طلای ایران مانع از شتاب‌گیری قیمت‌ها شود ولی تاکنون در این امر موفق نبوده و سیاست تک‌نرخی کردن ارز نیز به اهداف مدنظر خود نرسیده است.


به منظور بررسی میزان تاثیر دور تازه تحریم‌های مالی ایالات متحده آمریکا علیه ایران بر تحولات آتی بازار ارز با دکتر محمدعلی ابوترابی، تحلیل‌گر مسایل اقتصادی و عضو هیات علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی در تهران گفت‌و‌گو کرده‌ایم که می‌خوانید:


یورونیوز: اعمال محدودیت‌های مالی از سوی آمریکا ، دولت چه تاثیری بر بازار ارز، طلا و سکه ایران خواهد گذاشت؟


محمدعلی ابوترابی: «به طور طبیعی انتظار می‌رود هر شوک سیاسی مثبت داخلی یا خارجی موجب کاهش قیمت ارز شود و هر شوک سیاسی منفی نیز زمینه‌ساز افزایش نرخ ارز شود. البته این یک تحلیل کوتاه‌مدت از بازار است و در عین حال می‌شود، تحلیل بلندمدتی هم از بازار ارائه کرد.»

دیدگاه کاربران