مهندسی برق در واقع یکی از زیر مجموعههای مهندسی محسوب میگردد که در آن دانشجویان به بررسی و مطالعه و همچنین کاربردهای مختلف مربوط به الکتریسیته الکترونیک و الکترومغناطیس میپردازند. از این لحاظ مهندسی برق قابل تقسیم به دو بخش عمده است: بخش اول مربوط به طراحی و بررسی سیستمهایی است که وظیفهی آنها انتقال دادن و تبدیل کردن انرژی الکتریکی است و بخش دوم مهندسی برق مربوط به بررسی و طراحی کردن سیستمهای الکترونیکی است که وظیفهی آنها انتقال و پردازش اطلاعات است. از این دسته سیستم ها میتوان به کامپیوترها رادارها سامانهی مخابراتی و مدارهای مجتمع اشاره نمود. در واقع افرادی که در این رشته به مطالعه میپردازند سعی میکنند تا از الکتریسیته برای پردازش نمودن اطلاعات یا انتقال دادن انرژی استفاده کنند.
از طرف دیگر شاید بتوانیم تعریف دقیقتری نیز برای مهندسی برق ارائه کنیم که طبق آن هدف اصلی مطالعه بررسی و فعالیتهای انجام شده در علم مهندسی برق تبدیل نمودن سیگنالی به سیگنال دیگر است. این سیگنال میتواند به شکلهای مختلفی باشد به عنوان مثال به شکل موج ولتاژ یا موج جریان بوده و یا اینکه ترکیبی از یک بخش از اطلاعات به صورت دیجیتالی باشد.
اگر 30 سال اخیر را در زمینهی استفاده از وسایل مرور کنیم متوجه میشویم که از زمان جایگزین شدن وسایل الکتریکی با مکانیکی استفاده از این انرژی بسیار گستردهتر شده و انتقال و لزوم پردازش اطلاعات و انرژی الکتریکی به شکلی سریعتر نیز بسیار بیشتر شده است و مهندسی برق در این زمینه نقش اساسی ایفا کرده و سبب شده تا بیش از پیش طرفدار پیدا کند.
وسعت کار مهندسی برق را میتوان اینگونه توصیف نمود که میتواند از طراحی مدارها و سیستمهای کنترلی هوشمند در ابعاد نانومتر شروع شود و تا هزاران کیلومتر مانند آن چه که در برق رسانی شبکهای کشورها مشاهده میکنیم گسترش یابد. در نتیجه میتوان به راحتی ادعا نمود که در تمامی جنبههای زندگی ما و در تمامی بخشهای صنایع مختلف اثرات وجود مهندسی برق به چشم میخورد و عملا بدون حضور آن هیچ چیز معنایی ندارد.
برای دسترسی به اطلاعات بیشتر در این موردبه لینک زیر مراجعه فرمایید:
https://go2tr.com/study/electrical-engineering
.
.
.
شرایط تحصیل در رشته برق کشور ترکیه
شرایط مهاجرت و تحصیل در رشته برق