نزاع آشکار ترامپ با رسانهها از همان روزهای نخست حضورش در کاخ سفید آغاز شد و همچنان هم ادامه دارد؛ نمونه اخیر این رویکرد، برخورد و توهین به خبرنگار CNN در کنفرانس خبری و ممنوعیت حضور او در کاخ سفید، است که واکنشهای زیادی را هم در سطح جهانی به دنبال داشت.
به گزارش ایسنا، استفاده زیاد دونالد ترامپ از «توئیتر» از همان روزهای نخست و اعلام برخی از مهترین موضعگیریهای دولت نوپای آمریکا از این طریق، دوری از برگزاری نشستهای مطبوعاتی و بعضاً تخریب برخی از رسانهها در توئیتها یا برخوردهای مستقیم او با خبرنگاران، تعابیر مختلفی از سوی رسانهها داشته است که برخی از آن با عنوان «جنگ با رسانهها» یاد میکنند.
برخورد ترامپ با رسانهها نه تنها از زمان تکیه زدن او بر مسند ریاست جمهوری آمریکا، بلکه در دوره تبلیغات انتخاباتیاش هم مورد توجه قرار گرفته بود. او که در جریان رقابتهای انتخاباتی از برخی رسانهها انتقاد میکرد و معتقد بود که این رسانهها در جهت منافع ملی آمریکا حرکت نمیکنند، پس از پیروزی نیز این انتقادها را با حجم بیشتری ادامه داد.
میتوان گفت ناقوس اول این جنگ زمانی به صدا درآمد که ترامپ نخستین کنفرانس خبری خود را تقریبا دو ماه پس از پیروزی در انتخابات برگزار کرد؛ این درحالی است که طبق روال کاخ سفید، او باید خیلی زودتر با اهالی رسانه روبهرو میشد. برخی رسانههای آمریکایی مدعی شدهاند که «سه روز پس از انتخابات سال 2008 آمریکا، باراک اوباما با برگزاری یک کنفراس خبری، به سولات خبرنگاران پاسخ داد؛ این در حالی است که سه روز پس از انتخابات 2016، ترامپ تنها بار دیگر در توئیتر خود ظاهر شد. اولین کنفرانس خبری ترامپ در ژانویه و تقریبا دو ماه پس از انتخابات برگزار شد و به نظر میرسد که ترامپ بیشتر ترجیح میدهد به مصاحبههای کنترل شده و توئیتر اکتفا کند.»
ترامپ که از همان ابتدا موضع صریح خود را درباره برخی از رسانههای آمریکایی همچون «سی.ان.ان» و «نیویورک تامیز» اعلام کرده بود، در عمل نیز بر این موضعگیریها صحه گذاشت. به عنوان مثال میتوان به حواشی مصاحبه ترامپ با «نیویورک تایمز» اشاره کرد.
ترامپ که همواره از روزنامه «نیویورک تایمز» انتقاد میکرد و مدعی بود که این روزنامه در زمان انتخابات، برخورد غیرمنصفانهای با او داشته است، اندکی پس از پیروزی در انتخابات نارضایتی خود از این روزنامه را بارها در «توئیتر» اعلام کرد و بعضاً از واژه شکستخورده (failing) پیش از نام «نیویورک تایمز» استفاده میکرد.