دانشمندان اروپایی قصد دارند فناوری هوش مصنوعیای طراح کنند که براساس الگوی زندگی حیوانات اجتماعی کار کند. به این منظور آنها مشغول ساخت رباتهایی هستند که بتوان آن را داخل کندوی زنبور عسل قرار داد.
زیستشناسان و متخصصان علوم روباتیک اروپایی در گراتس در اتریش هر روز کندوهایی میسازند که شباهتی به کندوهای معمول ندارد. آنها پنلهای موم را روی مجموعهای از روباتهایی قرار میدهند که همگی به حسگر مجهز هستند.
در طرح «اجتماع خودگردان و تعاملات اجتماعی حیوانات و رباتها»، الگوریتمهای پیچیدهای که با الهام از زیستشناسی طراحی شدهاند، محرکهای مختلف فیزیکی را به زنبور ارسال میکند. مرحله بعد بررسی واکنش زنبور است.
توماس اشمیکل، زیستشناس دانشگاه گراتس با این طرح همکاری میکند، میگوید : «بعد از برقراری ارتباط میان زنبور و کامپیوتر، جریان اطلاعات رد و بدل شده را دقیقتر بررسی میکنیم تا بفهمیم زنبور چگونه اطلاعات را فیلتر و ذخیره میکند. با اینها به درک درستی از رفتار اجتماعی زنبورها میرسیم.»
رباتهای این طرح برای بررسی واکنش زنبور به محرکهایی مانند ارتعاشات، تغییر در جریان هوا و به ویژه تغییرات دما برنامهریزی شده است.
زید سالم ، متخصص مهندسی سامانهها در دانشگاه گراتس میگوید: «داخل روبات قطعات الکترونیکی قرار دارد. قطعات را تا درجه حرارت مشخصی گرم میکنیم. در نتیجه دمای روبات هم بالا میرود و زنبورها جذب این نقاط گرم در روبات میشوند.»
گام بعدی برنامه ریزی روبات به گونه ای است که قادر باشد الگوی رفتار اجتماعی را که از زنبور یاد گرفته است. به طور مستقل تقلید کند.
هدف زیستشناسان و مهندسان این پروژه، طراحی فناوری هوش مصنوعی جمعی و خودسامانده بر اساس رفتار حیوانات اجتماعی است.
مارتین استفانک، زیستشناس از دانشگاه گراتس میگوید: «در دمای معمولی داخل کندو زنبور عسل به تنهایی نمی تواند محل مناسب برای تولید عسل را پیدا کند. اما زنبورها وقتی موفق میشوند که تعدادشان بیشتر باشد. زیرا زنبور حشره اجتماعی است. میخواهیم در طراحی هوش مصنوعی جمعی از رفتار اجتماعی زنبورها الگوبرداری کنیم.»
عجب چیزایی میسازنااا
مگه داریم بابا دمتون گرم تکنولوژی به کجا داره میره
خفنه خیلی هیچ وقت فکر نمی کردیم یه روزی حرف حیوونا رو متوجه شن
چه جالب