رئیس سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور از اجرای طرح ایران مهارت به صورت ملی در سراسر کشور از مهر امسال با همکاری وزارت آموزش و پرورش خبر داد.
نشست بزرگداشت روز ملی کارآفرینی و ترویج آموزشهای فنیوحرفهای تحت عنوان «گفتوگوی مهارت ملی» با حضور سلیمان پاکسرشت، رییس سازمان فنیوحرفهای کشور، علی زرافشان، معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش و مسعود برومند، معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم برگزار شد.
به گزارش ایلنا، در ابتدای نشست سلیمان پاکسرشت با بیان ضعف مهارتآموزی در بین دانشآموزان و دانشجویان کشور گفت: این واقعیت باید پذیرفته شود که مهارت نیروی کار در کشور کافی نیست. این امر خود را در مصادیق مختلف نشان میدهد. ما با جمعیت زیاد فارغ التحصیلان روبرو هستیم.
وی ادامه داد: پایین بودن بهرهوری در بین نیروی کار، نشان دهنده این است که فارغالتحصیلان از مهارت پایینی چه در دانشگاهها و چه در مدارس برخوردارند.
پاکسرشت، سازمان فنیوحرفهای را دارای جایگاه آموزشی غیررسمی دانست و افزود: این سازمان باید خود را به برنامههای ویژه مهارتآموزی مجهز کند. در این راستا آموزش عالی و آموزش و پرورش هم باید اهداف خود را در مهارتآموزی بازتعریف بکنند.
وی گفت: موضوع پیوند بین آموزش رسمی و غیررسمی همیشه دارای اهمیت بوده است. از اینرو سازمان فنیوحرفهای کشور در صدد شکلگیری تفاهمنامههایی با عنوان دوستی با آموزش عالی و وزارت آموزش و پرورش است.
وی ادامه داد: جلسات مختلفی با وزارت آموزش و پرورش از سمت سازمان فنی و حرفهای کشور انجام شده است. طی این جلسات برنامهای با نام «ایران مهارت» تصویب شده است.
پاکسرشت بیان کرد: این طرح در سال 96 تصویب شد. در این طرح به طور خاص تلاش میشود که در دوره متوسطه اول و دوم مقدمات آشنایی بیشتر دانشآموزان برای اشتغال متناسب با ویژگیهای جسمی و فکری دانش آموزان فراهم شود.
وی در توضیح این طرح گفت: این دورهها در کارگاههای 20 ساعته توسط آموزشگاههای آزاد در سراسر کشور اجرا میشود. این طرح خارج از برنامه و فعالیتهای تحصیلی دانشآموزان است. گفتنی است که این طرحها تنها مربوط به دانش آموزان فنی و حرفهای (کارودانش) نیست. در این دورهها به علت اینکه در کارگاههای آموزشگاههای آزاد برگزار میشود؛ دانشآموزان رشتههای نظری نیز میتوانند شرکت کنند.
پاکسرشت ادامه داد: در گام اول این طرحها به صورت آزمایشی در استانهای کشور برگزار شد. دستورالعمل مشترک به صورت کلی آماده است و با ابلاغ این دستورالعمل از مهرماه اجرای سراسری ایران مهارت به اجرا میرسد. استانهایی که به صورت آزمایشی این طرح را انجام دادند شامل قزوین، مرکزی، سمنان، گلستان، البرز و مازندران است.
رییس سازمان فنیوحرفهای کشور در توضیح همکاری این سازمان با آموزش عالی گفت: همواره بخشی از مخاطبان فنیوحرفهای از فارغ التحصیلان دانشگاهی تشکیل میشود. طی توافقنامههایی که با آموزش عالی اتفاق افتاده است؛ دانشجویان مسیر کمتری را طی میکنند و کارگاههایی را که پس از فارغالتحصیلی با رجوع به فنیوحرفهای میآموزند در حین تحصیل آموزش میبینند.