معاون وزیر جهاد کشاورزی معتقد است که با توجه به وضعیت مناسب تولید و عرضه محصولات پروتئینی، افزایش قیمت گوشت قرمز، گوشت مرغ و تخم مرغ ربطی به تولید نداشته و هیچ کمبودی در این زمینه وجود ندارد، بلکه دلالی و واسطهگری عامل گرانی و افزایش قیمت غیر منطقی است.
به گزارش ایسنا، مرتضی رضایی در نشست خبری امروز به مناسب هفته دولت اظهار کرد: در کشور بیش از 10 میلیون و 800 هزار تن انواع محصولات پروتئینی در کشور تولید میشود و میزان تولید در بخش دام و طیور کشور 860 هزار تن گوشت قرمز، 900 هزار تن تخم مرغ، دو میلیون و 300 هزار تن گوشت مرغ، 78 هزار تن عسل و 1260 تن پیله کرم ابریشم است.
وی افزود: قیمت تمام شده تولید این محصولات نسبت به سال گذشته افزایش یافته و در تولید گوشت قرمز هم هنوز به خودکفایی نرسیدیم و سالانه دولت حداقل 80 هزار تن یا در برخی سالها 150 هزار تن گوشت برای تنظیم بازار وارد میکند که این محصولات با قیمتهایی کاملا متعادل به بازار تزریق میشود. البته در حوزه عرضه محصولات کشاورزی با پدیده واسطهگری مواجه هستیم و در این میان هر واسطهای که وارد زنجیره عرضه میشود، باعث افزایش 5 تا 10 درصدی قیمت محصول خواهد شد.
معاون امور دام وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه گوسفند زنده به قیمت هر کیلوگرم 22 هزار تومان از دامدار خریداری میشود ادامه داد: با این وضعیت گوشت قرمز باید نهایتا برای مصرف کننده 44 هزار تومان باشد اما به دلیل پدیده واسطهگری، قیمت بسیار بالاتر از این میزان است یا مثلاً در زمینه گوشت مرغ، قیمت برای مصرف کننده نهایی باید 9000 تومان باشد اما به دلیل مسائلی که عنوان شد شرایط اینگونه نیست. البته در فروشگاههای زنجیرهای شاهد این اتفاق نیستیم و میبینیم که در این فروشگاهها گوشت با 20 درصد تخفیف عرضه می شود.
رضایی با اشاره به اینکه تولیدکنندگان و مصرف کنندگان نگران تولید و تهیه کالاهای اساسی مورد نظر خود نباشند، گفت: قیمت نهادههایی مثل ذرت و کنجاله سویا تقریباً در بازار تثبیت شده، مکملهای مورد نیاز تولید کنندگان تأمین و ویتامینهای مورد نیاز نیز ثبت سفارش شده و به تدریج وارد کشور خواهد شد چرا که دولت و وزارت جهاد کشاورزی نسبت به قیمتهای موجود در بازار بیتفاوت نیستند و هر زمان که لازم باشد شرکت پشتیبانی امور دام اقدام به توزیع گوشت، مرغ و تخم مرغ دولتی در بازار خواهد کرد. در این راستا نیز هم اکنون گوشت گوساله، گوشت گوسفندی و همچنین مرغ منجمد در بازار عرضه می شود.
وی تاکید کرد که ارز 4200 تومانی برای واردات نهادههای کشاورزی به ویژه محصولات دام و طیور تأمین شده و این مسئله بزرگترین حمایتی بود که دولت میتوانست از این صنعت به عمل آورد. ضمن اینکه واردات نهادههای دامی از جمله ذرت، کنجاله سویا، انواع دانه و جو 15 تا 20 درصد بیشتر از سال گذشته بوده و تولیدکنندگان بابت تأمین آن آسوده خاطر باشند.
معاون وزیر جهاد کشاورزی همچنین درباره وضعیت بازار تخم مرغ و اینکه چرا واردات آن با وجود کمبود در بازار داخلی ممنوع شد، اینگونه به خبرنگار ایسنا توضیح داد که هر زمان که تعادل قیمت در بازار به هم بخورد ممکن است برای تنظیم بازار مقدار محدودی وارد شود اما این به معنای مقابله با تولید کننده نبوده و نمیخواهیم به آنها آسیب وارد کنیم، بنابراین باید به این مسئله توجه کنیم که واردات عمده و مستمری انجام نخواهد شد.
رضایی با اشاره به اینکه تولید در سال جاری به اندازه کافی بوده و به نظر میرسد که نیازی به واردات در سال جاری نخواهیم داشت، اعلام کرد: بر اساس برآوردها و پیشبینیهای صورت گرفته میزان تولید تخم مرغ در سال جاری به حدود 900 هزار تن خواهد رسید که این میزان قدری کمتر از تولید 980 هزار تنی سال گذشته بود.