چگونه دو برادر ایرلندی با یک برنامه‌ی 7 خطی میلیاردر شدند

سیگنال
منتشر شده در 30 اردیبهشت 1397

چگونه دو برادر ایرلندی با یک برنامه‌ی 7 خطی میلیاردر شدند


آمریکایی‌ها به صورت روزانه یک میلیارد دلار را به صورت آنلاین خرج می‌کنند. به گفته وزارت بازرگانی این کشور، این رقم در پنج سال گذشته تقریبا دوبرابر شده است و در پنج سال آینده احتمالا دوباره دو برابر خواهد شد؛ زیرا خرده‌فروشی سنتی همچنان در اینترنت پابرجا است. با این وجود، شاید عجیب باشد که زیرساخت‌های مالی فضای وب همچنان کند و قدیمی هستند. چندین سال است که رشد انفجاری تجارت‌های الکترونیک از تکنولوژی سبقت گرفته است. شرکت‌هایی که می‌خواهند فروشگاه آنلاین، پردازشگر پرداخت یا دروازه‌ی پرداخت بانکی خود را راه‌اندازی کنند، مجبور به مراجعه به بانک هستند. فرآیندی که وقت عده‌ی زیادی را هفته‌ها درگیر می‌کند و هزینه‌هایی برای آن‌ها به همراه دارد. در این میان، بیشتر نرم‌افزارهای مربوط به تراکنش‌های مالی مربوط به دهه‌های گذشته هستند و تعداد معدودی که جدیدتر محسوب می‌شوند توسط بانک‌ها، شرکت‌های کارت‌های اعتباری و واسطه‌های مالی نوشته شده‌اند که هیچ‌کدام آن‌ها کدنویسی قابل قبولی از خود ارایه نداده‌اند.


در سال 2010، پاتریکو جان کالیسونکه دو برادر ساکن روستایی ایرلندی بودند، برای رفع این مشکل دست به کار شدند. شرکت‌ آن‌ها استرایپ (Stripe Inc) نام دارد و کار آن‌ها ارتباط دادن وب‌سایت‌ها و اپلیکیشن‌ها به کارت‌های اعتباری و سیستم‌های بانکی بود. خدماتی که توانست در سیلیکون ولی غوغا به پا کند. بنگاه‌هایی مانند لیفت Lyft، فیسبوک،دردش DoorDashو هزاران نمونه‌ی دیگر از خدمات مالی این شرکت برای اپراتورهای خود استفاده کردند.


در حال حاضر شرکت استرایپ سالانه ده‌ها میلیارد دلار تراکنش مالی اینترنتی را اداره کرده و درآمد خود را از طریق کارمزد اندک این تراکنش‌ها تامین می‌کند. می‌توان گفت که نیمی از آمریکایی‌هایی که در سال گذشته خرید آنلاین داشته‌اند، ناخودآگاه از خدمات استرایپ استفاده کرده‌اند. این شرکت ارزشی معادل 9.2 میلیارد دلار دارد که این مقدار چندین برابر بیشتر از شرکت‌های رقیب برآورد شده است. ضمن این که پاتریک 28 ساله و برادر 26 ساله‌اش جان به عنوان جوان‌ترین میلیاردهای دنیا معرفی شده‌اند.



هر چند که دنیای عملیات مالی، یک میدان جنگ بی‌رحم است. استارتاپ‌های بی‌شمار، بانک‌های بزرگ و شرکت‌های مطرحی مانند گوگل و اپل در تلاش هستند تا هزینه‌ی این کارمزدها را به سمت سیستم‌های خود سرازیر کنند. در این رقابت، تحلیل‌گران کاردان علاوه بر حاشیه سود این صنعت به ارزیابی عملکرد شرکت استرایپ پرداخته‌اند.

دیدگاه کاربران