جدیدترین یافته علمی پیرامون عدم وجود گاز متان در مریخ - science

تلویزیون ناسا
منتشر شده در 04 آبان 1397

، گاز متان وجود ندارد. این کشف، که نتیجه تحقیقات جامع...


یورونیوز، پربیننده ترین شبکه خبری در اروپا

برای دریافت گزیده اخبار بین المللی روز، مشترک شویدhttp://eurone.ws/Xw5imz

یورونیوز به دوازده زبان دیگر در دسترس شماستhttp://eurone.ws/16UnLKq


http://persian.euronews.com/2013/09/24/key-find-challenges-life-on-mars-theory

، گاز متان وجود ندارد. این کشف، که نتیجه تحقیقات جامع آزمایشگاه کاوشگر در این سیاره است، بر خلاف تصور دانشمندان آمریکایی و بین المللی است .


مریخگرد کنجکاوی (کیوریاسیتی) ناسا، ماه اوت 2012 با ماموریت ویژه جستجو برای یافتن نشانه های حیات یا گاز متان در سیاره، بر سطح مریخ فرود آمد. دانشمندان می خواستند بدانند در این شبیه ترین سیاره به کره زمین در سامانه خورشیدی، آیا هرگز حیات و یا شرایطی مساعد برای زندگی موجودات تک سلولی و یا ذره بینی وجود داشته یا نه؟ حال پس از بیش از یک سال آزمایشهای جامع و تجزیه شیمیایی خاک، کاوشگر هیچ اثری از گاز متان در مریخ پیدا نکرده است.


طی دهه های اخیر، دانشمندان بر اساس مشاهدات و داده های مدارگردها و تلسکوپ ها متقاعد شده بودند یا تصور می کردند توده هایی از گاز متان در جو مریخ وجود دارد. این کشف تازه مبنی بر عدم وجود متان در مریخ، فصل جدیدی در بحث های زیست شناسی، فیزیک و ستاره شناسی باز می کند، اما وجود و یا عدم وجود متان به عنوان کوچکترین ذره برای شکل گیری حیات در مریخ، مورد توافق همه دانشمندان نیست و سالهای طولانی هدف دانشمندان در رشته های گوناگون علوم بوده است که به نوبه خود، پژوهش ها و اطلاعات بیشتری را بدنبال داشته است.


شاید ماموریت فضایی آینده کشور هند در مریخ بتواند اطلاعات بیشتری در باره وجود متان بدست دانشمندان بدهد. طی این ماموریت به نام «ماموریت مدارگرد مریخ، ام او ام»، اواخر ماه اکتبر امسال یک مدارگرد سیاره مریخ به فضا پرتاب خواهد شد. این مدارگرد پس از ده ماه به مدار سیاره سرخ می رسد تا در مورد احتمال وجود حیات، شکل گیری و یا تداوم آن جستجو کند.


مدیر این برنامه فضایی هند می گوید: «مدارگرد مجهز به ابزار های علمی است، دوربین های رنگی مریخ برای تهیه عکس از زوایای مختلف، حسگرهای متان برای اینکه بفهمیم در مریخ متان وجود دارد یا نه؟ برای تهیه تصویر از سطح مریخ، با یک دوربین مادون قرمز مریخ، تلاش می کنیم خصوصیات حرارتی سطح سیاره را تعیین کنیم.»


داشمندان هندی می گویند این پروژه در مراحل پایانی است در حالیکه منتقدان، آن را چالشی بزرگ ارزیابی می کنند. مدار کاملا بیضوی این ماهواره باعث دور ماندن آن از سیاره و در نتیجه مانع از کسب داده های مفید می شود. بعلاوه، هزینه هنگفت این پروژه برای کشوری مانند هند با مشکلات بزرگ اجتماعی و اقتصادی یکی دیگر از موارد تردید است.


در اروپا نیز داشمندان آژانس فضایی اروپا و آژانس فضایی فدرال روسیه به نام روس کوزموس، در حال برنامه ریزی ماموریتی به نام اِگزو مارس در سال 2016 هستند. سازمان هوا فضای آمریکا، ناسا، همکار پیشین این پروژه، از مشارکت در آن کناره گیری کرده است.


Youtube http://www.youtube.com/euronewspe

Facebook http://www.facebook.com/euronews.pe

Twitter http://twitter.com/euronews

دیدگاه کاربران