سهراب آغ بیات، مدیر کل کنترل و پایش شبکه زیرساخت در بازدید خبرنگاران از طبقه نهم شرکت ارتباطات زیرساخت اعلام می کند که سرورهای هاتگرام و طلاگرام در این مکان وجود ندارد.
بعد از حضور خبرنگاران در طبقه نهم ساختمان مرکز امام(ره) وزارت ارتباطات، مشخص شد که سرورهای هاتگرام و طلاگرام در این طبقه وجود ندارند و این پایانی بر این ماجرا بود.چند روز پیش بود که عبدالصمد خرمآبادی، معاون دادستانی کل کشور و دبیر کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه اعلام کرد که تعداد 30 میلیون و یکصد هزار نفر از طریق فیلترشکنهای هاتگرام و تلگرام طلایی فیلتر تلگرام را دور میزنند و اینترنت بدون فیلتر این شبکههای اجتماعی را وزارت ارتباطات تامین میکند. بعد از این سخنان، روز گذشته سردار غلامرضا جلالی، رئیس سازمان پدافند غیرعامل در خصوص سرورهای نسخههای فارسی شبکه اجتماعی تلگرام گفته بود: متأسفانه کمترین حمایتی از شبکههای داخلی نشده و سرورهای تلگرام، در اختیار هاتگرام و طلاگرام قرار گرفته است؛ در صورتی که میتوانستند آنها را به پیامرسانهایداخلی بدهند.
وی همچنین اعلام کرده بود سرورهای هاتگرام و طلاگرام در طبقه نهم ساختمان مرکز امام(ره) وزارت ارتباطات قرار دارند و شما با مراجعه به طبقه نهم ساختمان دیتاسنتر مرکز امام خمینی(ره) میتوانید ببینید سرورهایی که برای تلگرام بوده، در اختیار هاتگرام و طلاگرام قرار گرفته است؛ در صورتی که میتوانستند آنها را به شبکههای اجتماعی بومی بدهند، اما ندادند.
بعد از اعلام این سخنان بود که روابط عمومی وزارت ارتباطات واکنش نشان داده و ظهر امروز 25 تیرماه با ارسال دعوتنامهای از رسانهها خواست تا از مرکز مخابراتی امام خمینی بازدید و خودشان در مورد ادعای وجود سرورهای نسخههای غیررسمی تلگرام از جمله هاتگرام و طلاگرام در طبقه نهم ساختمان شرکت ارتباطات زیر ساخت، از این جریان اطلاع کسب کنند؛ بازدیدی که در آن مشخص شد سرورهای پیامرسانهای غیررسمی تلگرام در طبقه نهم این مرکز وجود ندارد.
سهراب آقبیات، مدیرکل کنترل و پایش شرکت ارتباطات زیرساخت، در این بازدید از ساختمان شرکت ارتباطات زیرساخت، میدان امام خمینی(ره)، که با حضور خبرنگاران برگزار شد، گفت: طبقه نهم ساختمان ارتباطات زیرساخت محل استقرار سوئیچ تلفنهای ثابت و بینالمللی است؛ به شکلی که سرور پیامرسانهای غیررسمی داخلی که ادعای نصب آنها در این طبقه مطرح شده بود، در این مکان وجود ندارد.
در ابتدای این بازدید از بخشهای مختلف طبقه نهم این ساختمان ازجمله سالن سوئیچ تلفنهای ثابت بازدید به عمل آمد. این سالن وظیفه ارتباط تلفنی بینشهری میان تهران و سایر شهرها را پشتیبانی میکرد.
در ادامه این بازدید، آقبیات با بیان اینکه سالانه حدود یک میلیارد دقیقه ارتباط بینشهری در این مرکز پشتیبانی میشود، اظهار کرد: بسته به ایام مختلف سال، میزان ارتباط بینشهری متفاوت است و این مرکز مجموع سوئیچ ارتباط بینشهری را حمایت میکند.