تصویب یک فوریت انتشار اطلاعات شهرسازی شهرداری تهران

اخبار تماشایی
منتشر شده در 07 مرداد 1397

یک فوریت طرح انتشار اطلاعات شهرسازی شهرداری پایتخت در صحن علنی شورای اسلامی شهر تهران به تصویب رسید.


بهاره آروین عضو هیات رئیسه و رئیس کمیته شفاف سازی شورای اسلامی شهر تهران روزیکشنبه هفتاد و نهمین جلسه علنی شورای در تشریح این طرح افزود: بر اساس این طرح اطلاعات شهرسازی از ابتدای سال 97 بر روی سامانه و در دسترس عموم مردم قرار می گیرد.


به گفته وی، با تصویب این طرح نظارت همگانی شهروندان افزایش می یابد.


آروین تصریح کرد: یکی از راه‌های شفاف سازی، انتشار عمومی اطلاعات در یک بازه زمانی مشخص و در یک دوره مسئولیتی است.


وی تاکید کرد که هر روزی که از عدم انتشار اطلاعات بگذرد نظارت کاهش یافته و در نهایت امکان بروز تخلفات بیشتر می‌شود.


به گفته آروین، در حوزه شهرسازی شاهد تصمیمات سلیقه‌ای و خلاف قانون هستیم و این موضوع تخلفات کوچک اما گسترده را در پی داشته است.


به گزارش ایرنا، در نهایت یک فوریت این طرح با اکثریت آرا و بدون مخالف به تصویب اعضای شورای اسلامی شهر تهران رسید.


آروین پس از تصویب این طرح با تقدیر از انسجام شورای پنجم در امر شفافیت گفت: امیدواریم که شهرداری به پشتوانه این رای عملکرد مناسبی را در این خصوص ارائه دهد.


اعضای شورای پنجم شهر تهران با 15 رای موافق در جلسه هفتاد و نهم یک فوریت اصلاح الگوی مصرف آب، برق و سوخت را تصویب کردند.


الهام فخاری عضو شورای اسلامی شهر تهران در ابتدای بررسی این طرح بر صرفه جویی همه جانبه در سازمان و معاونت های شهرداری پایتخت تاکید کرد.


مرتضی الویری به عنوان مخالف این طرح گفت که اهمیت الگوی مصرف بر کسی پوشیده نیست و مثلا در ایران بیش از 2 برابر متوسط جهانی آب شرب مصرف می شود اما پنج سند مختلف نشان می دهد که قوانین زیادی در این زمینه داریم اما گیر کار جای دیگری است.


وی ادامه داد: در سال 88 مصوبه ای در شورای اسلامی شهر تهران تصویب شده است و ساختار اجرای مصوبات در این خصوص با وجود مرکز محیط زیست شهرداری وجود دارد اما سئوال این جاست که چرا قوانین گذشته اجرا نمی شود.


سید حسن رسولی دیگر عضو شورا در این خصوص گفت: طبق قانون، شهرداری موظف به آزاد کردن معابر است و نباید سد معابر عمومی و پیاده‌روها صورت گیرد.


وی ادامه داد: شهرداری موظف است توسط مامورین خود در برابر استفاده‌ غیرمجاز برای کسب و کار و سکنی اقدام کند.


رسولی به عنوان مخالف طرح، تذکری آئین نامه ای داد: ما یک امر خلاف قانون را قرار است به رسمیت بشناسیم.


حجت نظری عضو کمیسیون اجتماعی و فرهنگی شورا در پاسخ رسولی گفت: تذکر شما وارد نیست چرا که هدف ما ساماندهی دست‌فروشان است.


نهایتا پس از استماع نظرات موافق و مخالف طرح الزام ساماندهی مشاغل بی‌کانون و سیار با 15 رای موافق و 3 رای مخالف به تصویب رسید.


همچنین در ادامه لایحه اصلاحیه مصوبه مجوز اخذ حق توقف (ساعتی) از وسائط نقلیه وارده به میدان مرکزی میوه و تره بار تهران نیز بررسی شد.


محمد علیخانی در تشریح این طرح گفت: براساس این طرح اصلاحی هزینه توقف خودرو در پارکینگ بازار های درجه یک در ساعت اول مبلغ 10 هزار ریال است و به ازای هر ساعت 20 هزار ریال مالک خودرو باید پرداخت کند.


وی ادامه داد: در بازار های درجه 2 برای یک ساعت هفت هزار ریال و به ازای هر ساعت بیشتر 150 هزار ریال و در بازارهای درجه سه برای هر ساعت 50 هزار ریال و به ازای هر ساعت 10 هزار ریال در نظر گرفته شده است.


محسن هاشمی رئیس شورای اسلامی شهر تهران پس از سخنان علیخانی در توضیح این لایحه گفت که برخی مغازه داران و افرادی که محل سکونتشان به میادین نزدیک است خودرو خود را در پارکینگ میادین پارک کرده و فقط هزینه یک ساعت را پرداخت می کردند؛ این لایحه جلوی این گونه حرکت ها را می گیرد.


صدراعظم نوری دیگر عضو شورا در خصوص این طرح گفت: حداکثر زمان خرید به صورت معمول 2 ساعت طول می کشد که پیشنهاد می شود در این بازه زمانی حداقل هزینه از شهروندان اخذ شود.


حسن رسولی خزانه دار شورای اسلامی شهر تهران هم گفت: سازو کار طرح پیشنهادی درست است و از تبدیل شدن محوطه در اختیار میادین به پارکینگ عمومی جلوگیری می کند.


نهایتا این طرح نیز با 12 رای موافق از 14 نفر حاضر به تصویب اعضای شورا رسید.

دیدگاه کاربران