تکنولوژی بی نظیر سامانه بارشی به جای ریگ پاشی

دنیای فناوری
منتشر شده در 23 خرداد 1397

تکنولوژی بی نظیر سامانه بارشی به جای ریگ پاشی


یک کارشناس محیط زیست در مورد مشکل خوزستان با رد کردن راهکار ریگ پاشی اظهار داشت: تکنولوژی جذب سامانه‌های بارشی راهکاری مؤثر است که قادر است میلیونها متر مکعب آب را از روی اقیانوس هند، دریای مدیترانه و یا دریای احمر به سمت منطقه جذب نموده و بدون هزینه آب پاشی روی زمین به صورت باران پخش نماید.


 راهکار یک مهندس محیط زیست از آلمان برای رفع مشکل خوزستان


این مهندس محیط زیست درباره راهکارهای اصلی حل آلودگی آب وهوای خوزستان بیان کرد : ابتدا باید محیط زیست را بفهمیم، راهکار اصلی برای آلودگی هوا تهویه هوا با ایجاد باد وبرای مقابله با مشکل آب جذب سامانه های بارشی و احیا خاک با جذب میکرو ارگانیسم هوازی است.


وی افزود : برای رفع مشکل گرد وغبار موجود راه حل را به دو بخش تقسیم می کنیم. اول نشاندن ذرات معلق موجود در هوا با استفاده از سامانه جذب بارشی و برای پیشگیری از ایجاد گرد وغبار مجدد میکرو ارگانیسم هوازی می تواند در تثبیت خاک موثر باشد و خاک دانه هایی که هم اکنون ریز شده اند وکوچکتر از 10میکرون یا حتی دو و نیم میکرون شده اند با کوچکترین بادی می توانند در هوا معلق شوند.


وی خاطر نشان کرد: باید فرایندی ایجاد شود که میکرو ارگانیسم هوازی دانه های ریز خاک را به دانه های بسیار درشت تر تبدیل کند. با این کار ذرات خاک سنگین تر می شود و نمی توانند در هوا معلق شوند. میکرو ارگانیسم هوازی در قدرت جذب آب نیز بسیار مفید است اگر بارش و یا آبیاری صورت گیرد 1.خاک را مرطوب نگه می دارد 2.میکرو ارگانیسم هوازی یک راهکار طبیعی وزیست محیطی است .


وی افزود: اگر مسئولین موافقت کنند برای امتحان می توان این روش را ابتدا در یک هکتار زمین اجرا کرد وبعد از نتیجه گرفتن ان را در سطح وسیعتری پیاده سازی کرد .


 راهکار ریگ پاشی روشی ناکارآمد


پروین درباره راهکار ریگ پاشی در خوزستان اذعان کرد :راه کار ریگ پاشی در واقع یک راهکار فیزیکی‌ مناسب جهت سرپوش گذاشتن و ندیدن منشأ آلودگی یعنی‌ فرسایش خاک است.


بنده از این روش نمیتوانم استقبال آنچنانی‌ انجام دهم، چرا که به عقیده بنده باید راهکاری انتخاب شود که منشأ بوجود آمدن آلودگی زیست محیطی‌ را از بین ببرد. یعنی‌ خاک باید احیا شود. نه آنکه جهت ندیدن فرسایش خاک هزینه شده تا فرسایش خاک در زیر ریگ پنهان گردد.


وی اظهار داشت: بنده البته نمی‌خواهم که روی نظر اساتید محترم حرفی‌ زده باشم ولی‌ کاشت درختچه ، نهال و یا حتی گیاهِ Heliotropium digynum تغییر خاصی‌ در ساختار خاک ایجاد نمی کند. طرح مقابله با ریزگرد‌ها نمی‌تواند در کاشت اینگونه گیاهان خلاصه شود. ما باید به سه پارامتر هوا، خاک و آب توجه کنیم تا پوشش گیاهی شانس رشد و تکثیر داشته و خاک را تثبیت نماید.


 تکنولوژی جذب سامانه های بارشی


وی درباره تکنولوژی جذب سامانه های بارشی اظهار کرد :تکنولوژی جذب سامانه‌های بارشی قادر است که میلیونها متر مکعب آب را از روی اقیانوس هند، دریای مدیترانه و یا دریای احمر به سمت منطقه جذب نموده و بدون هزینه آب پاشی روی زمین به صورت باران پخش نماید.


این تکنولوژی به ما این امکان را می‌دهد که رطوبت موجود در خوزستان نیز به شبنم طبیعی تبدیل شده و زمین را مرطوب نماید و یا به ابر تبدیل شده و بارش باران را میسر نماید.


وی درباره مزایای استفاده از سامانه بارشی افزود :این تکنولوژی به ما این امکان را می‌دهد که با ایجاد اختلاف پتانسیل در دما اولا هوای منطقه را بین پنج تا حتی ده درجه خنک تر نموده و بدینوسیله باد ایجاد نماییم.


توسط این باد قادریم ، آلاینده‌های هوا را که ممکن است موجب اسیدی شدن بارانها گردد، دور کرده تا قطرات باران کیفیت به مراتب بالاتری داشته باشد.


مهندس پروین بیان داشت: روند جذب سامانه‌های بارشی موجب پر شدن سد ها، دریاچه‌ها ، تالابها و رود خانه‌ها خواهد بود. برای اجرای این تکنولوژی کافیست که شناخت خوبی‌ روی طبعیت منطقه داشته باشیم تا علت واقعی‌ تشکیل نشدن ابر‌ها و یا نیامدن ابر‌ها به منطقه را بر طرف کنیم.

دیدگاه کاربران