هشدار رئیس مجلس درباره یک جانبه گرایی آمریکا

اخبار تماشایی
منتشر شده در 18 مهر 1397

علی لاریجانی رییس مجلس شورای اسلامی ایران مشکلات جهانی را نتیجه یکجانبه گرایی آمریکا عنوان کرد و خواستار اتحاد کشورها در برابر اقدامات فراقانونی و یکجانبه گرایانه شد.


علی لاریجانی طی سخنرانی در سومین اجلاس بین المجالس اوراسیا در شهر آنتالیای ترکیه گفت: آمریکا و رژیم اسرائیل عامل به هم ریختگی امنیت جهانی هستند و اقدامات یکجانبه قدرت هایی مانند آمریکا در برخورد با مسائل بین المللی، مشکلات و چالش های گسترده ای را برای جامعه بین المللی ایجاد کرده است.


وی خروج غیرقانونی از برجام، تصمیم غیرقانونی دولت آمریکا در مورد مساله فلسطین مبنی بر اعلام قدس شریف به عنوان پایتخت یک رژیم نامشروع، اشغالگر و متجاوز، خروج از پیمان آب و هوایی پاریس و به هم زدن نظام تعرفه ای تجارت جهانی را نمونه هایی روشن از این گونه اقدامات ذکر کرد.


رییس مجلس ایران مبارزه منفی آمریکا با پیمان آب و هوایی پاریس، زیر پا گذاشتن یکی از موضوعات حساس محیط زیستی و جهانی دانست و بیان کرد: این امر بی اعتنایی به حقوق همه ملتها خواهد بود.


وی اقدام خودخواهانه، یکجانبه و غیر قانونی دولت آمریکا در خروج از برجام و برقراری مجدد تحریم های ظالمانه علیه ملت بزرگ ایران را از جمله علایم هشدار دهنده ظهور مجدد گفتمان پوسیده و مندرس یکجانبه گرایی در روابط بین الملل ذکر کرد.


لاریجانی تاکید کرد: بدون تردید این گونه نگرشها و برخی سیاستهای چالش برانگیز و تنش زا در حوزه های مختلف از سوی برخی کشورها، فرآیند رشد و توسعه همه جانبه را تحت تأثیر قرارداده و اصل حاکمیت جهانی، چندجانبه گرایی و تجارت آزاد را با چالش رو به رو ساخته است.


وی اظهار کرد: متأسفانه این نگرش های به شدت خودپرستانه و استکباری، با ادبیات نازی همراه شده و برگرفته از توهم استراتژیک است که به گواه تاریخ، نتیجه آن، بی ثباتی و ناامنی جهانی، اشاعه هرج و مرج گرایی و تهدید صلح و امنیت بین المللی است.


رییس مجلس شورای اسلامی ایران اضافه کرد: محیط و فضای جهانی همکاریهای اقتصادی و توسعه ای، در حال تغییر است و رشد و توسعه همه جانبه، مبنایی برای همکاری در زمینه توسعه منطقه ای و بین المللی شده که بیانگر یک تغییر پارادایمی در حوزه روابط اقتصادی منطقه ای و بین المللی است.


وی افزود: جمهوری اسلامی ایران تأکید می کند که به دلیل این چالش، ایستادگی در برابر یکجانبه گرایی، همکاری بین اعضای مجالس اورآسیا را بیش از هر زمانی ضروری کرده است.


لاریجانی خواستار امضای توافقات تجاری میان اعضاء برای از میان برداشتن تعرفه ها و تجارت آزاد توسط کشورهای عضو مجالس اوراسیا شد و گفت: این اقدام عملیاتی مؤثر برای ایستادگی در برابر یکجانبه گرایی تجاری آمریکا به شمار می رود.


وی تاکید کرد: بر این اساس، جمهوری اسلامی ایران معتقد است که اعضای این نشست باید با اتخاذ سیاستهای هوشمندانه، متوازن و فعال، روند چندجانبه گرایی را بیش از گذشته تقویت کنند و حوزه همکاریهای سیاسی، امنیتی، اقتصادی و تجاری خود را بازتعریف کرده و توسعه دهند.


رییس مجلس ایران، مجالس اوراسیا را نهادی برای تعامل و تبادل نظر دانست و اظهار کرد: بدون شک این نشست با شعار 'همکاری اقتصادی، محیط زیست و توسعه پایدار' فرصت مناسبی است تا گفت و گوهای سازنده ای درباره تغییرات ایجاد شده در همکاریهای اقتصادی منطقه ای و بین المللی و توسعه همه جانبه داشته باشیم و اقدامات جدی تری را برای از میان بردن چالشهای پیش رو انجام دهیم.


وی گفت وگوهای اعضا در دو نشست قبلی در مسکو و سئول را علاوه بر عمیق تر کردن فهم و برداشت مشترک اعضاء از همکاری و مشارکت، مسیر جدیدی برای شکل گیری منطقه اوراسیا به عنوان یک قطب مؤثر برای توسعه پایدار اجتماعی و فرهنگی باز عنوان کرد.


وی ادامه داد: فکر می کنم مسیر جدید، با حضور چشمگیر رؤسای محترم مجالس و هیاتهای پارلمانی هموارتر شده و بیانگر یک عزم و اراده سیاسی و اقتصادی قوی تر برای ورود به مرحله عملیاتی و اجرایی است.


رئیس مجلس شورای اسلامی بیان کرد: امروز مقابله با بحران های زیست محیطی نیازمند توجه ویژه و همکاری جمعی است و جمهوری اسلامی ایران نیز همانند سایر کشورهای منطقه از پیامدهای سوء زیست محیطی در جهان معاصر رنج می برد که از جمله این پیامدها می توان به وضعیت دریاچه تاریخی و زیبای ارومیه اشاره کرد و علاوه بر این عدم توجه به مسائل محیط زیست منطقه، بخش های وسیعی از استان های غربی جمهوری اسلامی ایران را با پدیده ریزگردها، غبار و آلودگی هوا مواجه ساخته است.

دیدگاه کاربران