کسوف و خورشید گرفتگی

بهترین ها
منتشر شده در 20 مرداد 1397

خورشیدگرفتگی یا کُسوف به انگلیسی( Solar eclipse)  هنگامی رخ می‌دهد که سایه ماه بر بخشی از زمین بیفتد و در نتیجه در قسمت‌هایی از کره زمین، قرص ماه قسمتی از قرص خورشید یا تمامی آن را از دید ناظر زمینی بپوشاند. ( برای فهمیدن بهتر مطالب این بخش , بخش “خسوف” را مطالعه کنید ) 


خورشید گرفتگی یکی از زیباترین پدیده های طبیعت است . افراد بیشماری هستند که برای این پدیده نادر لحظه شماری می کنند و هزینه های سفر به اقصی نقاط جهان را برای چند لحظه دیدن این پدیده زیبا می پردازند. در این قسمت در مورد این پدیده زیبا توضیح می دهیم .


1- خورشید گرفتگی های ایران 


قبل از توضیح در مورد خورشید گرفتگی بهتر است یک خاطره از خورشید گرفتگی برای شما نقل کنم این خاطره مربوط به خورشید گرفتگی 20 مرداد 1378 می باشد . که آخرین خورشید گرفتگی قرن 20 بود و در مناطق بسیاری از ایران قابل رویت بود . خورشید گرفتگی بعدی در تاریخ 30 اسفند ماه 1412 هجری شمسی در ساعت 16 و 37 دقیقه به وقت ایران اتفاق خواهد افتاد که در جای خود توضیح خواهم داد .


1) خاطره خورشید گرفتگی 20 مرداد 1378


بالاخره روز موعود فرا رسید روزی که بعد از 20 سال انتظار می توانستیم یکی از شگفت انگیز ترین پدیده های طبیعت را ببینیم . بسیار هیجان زده شده بودم دیشب تا صبح نخوابیدم ولی با این حال ابدا احساس خواب آلودگی نمی کردم .


صبح سری به اطراف گلستان کوه ( گلستان کوه منطقه ای در اطراف خوانسار است که در اردیبهشت پر ازگل های لاله واژگون می شود ) زدیم تا ببینیم خارجی ها و دانشمندانی که می گفتند درگلستان کوه اردو زده بودند هستندو یا نه که هیچی ندیدیم و فقط از یک نفر پرسیدیم که هیچ نمی دانست . و حتی از کسوف هم خبری نداشت . 


از ساعت 12 به بعد هوا کم کم ابری شد و ما بشدت نگران بودیم و من هم بشدت عصبانی و کلافه شدم که ای ددم وای اگه هوا ابری بشه هیچی نمی توانیم ببینیم . (دیشب هواشناسی نوید هوای خوبی را داده بود … تلویزیون هم وعده داده بود تمام مراحل کسوف را به صورت زنده پخش کند و برنامه های ویژه ای هم گذاشته بودند )

دیدگاه کاربران