افسردگی و درمان آن به چه صورت است؟

سیگنال
منتشر شده در 01 خرداد 1397

 افسردگی و درمان آن به چه صورت است؟ 


افسردگی چیست؟



افسردگی یکی از شایع‌ترین اختلالات روانی است که به احساس غم یا تجربه‌ی بحران‌های زندگی محدود نمی‌شود و به تشخیص زودهنگام و اقدامات درمانی مناسب نیاز دارد. چنانچه این بیماری در مراحل اولیه تشخیص داده شود، فرد بسته به تجویز پزشک از طریق دریافت دارو، شرکت در جلسات روان‌درمانی یا حتی تغییرات سبک زندگی به میزان قابل‌ توجهی بهبود خواهد یافت. اما اگر هیچ اقدامی جهت مداوای این بیماری انجام نپذیرد، می‌تواند پیامدهای فاجعه‌باری را نه تنها برای خود فرد بلکه برای همه‌ی اعضای خانواده رقم بزند. افسردگی که "افسردگی بالینی" یا "اختلال افسردگی" نیز نامیده می شود یک دوره غم و اندوه است که شامل از دست دادن علاقه به چیزهایی می شود که پیش از این باعث خوشحالی یا لذت می شدند. این احساسات معمولا به همراه یک سری علائم و نشانه های روانی و فیزیکی هستند. 


افسردگی مانند سایر اختلالات روانی با علائمی همراه است که روند عادی زندگی روزمره را تغییر می‌دهند.


### تغییرات خواب


بسیاری از مبتلایان به افسردگی با تغییرات الگوی خواب مواجه می‌شوند. تغییر الگوی خواب گاهی به شکل بی‌خوابی و گاهی به شکل خوابِ زیادتر از حد معمول بروز می‌کند. صبح خیلی زود بیدار شدن از جمله علائم شایع در افسردگی‌های حاد است.


### تغییرات اشتها


گاهی مبتلایان به افسردگی در قالب مکانیسم مقابله، به کم‌خوری یا پرخوری روی می‌آورند. این تغییر اشتها می‌تواند منجر به کاهش یا افزایش وزن شدید شود.


### عدم تمرکز


برخی مبتلایان به افسردگی حاد قادر به تمرکز نیستند. گاهی این افراد در روزنامه خواندن یا دنبال کردن ماجراهای سریال‌های تلویزیونی نیز دچار مشکل می‌شوند و تصمیم‌گیری‌ها، حتی تصمیمات پیش‌پا‌افتاده، برای‌شان دشوار می‌شود.


### کمبود انرژی


مبتلایان به افسردگی معمولا احساس خستگی شدید می‌کنند، در فکر کردن کُند می‌شوند و قادر به انجام فعالیت‌های عادی روزمره نیستند.


### بی‌علاقگی


مبتلایان به افسردگی ممکن است علاقه‌ی خود را به انجام فعالیت‌های عادی روزمره از دست بدهند یا ظرفیت تجربه‌ی خوشی و لذت را نداشته باشند. این افراد حتی احتمال دارد به بی‌اشتهایی یا عدم تمایلات جنسی دچار شوند.


### کمبود اعتمادبه‌نفس


مبتلایان به افسردگی مدام در فکر کاستی‌ها و ناکامی‌هایشان هستند و احساس گناه و درماندگی شدید می‌کنند. افکاری مانند «من یه بازنده‌ام.» یا «دنیا جای خیلی ترسناکیه.» بر ذهن این افراد چیره می‌شود.


### ناامیدی


افسردگی موجب می‌شود فرد احساس کند دیگر هیچ اتفاق خوشایندی در راه نیست. معمولا به دنبال این نگرش منفی، افکار خودکشی‌گرایانه بروز می‌کنند که باید بسیار جدی گرفته شوند.


### تغییرات حرکتی


برخی مبتلایان به افسردگی به لحاظ قوای جسمی تحلیل می‌روند یا دچار بی‌قراری حرکتی می‌شوند، مثلا ممکن است صبح خیلی زود بیدار شوند و ساعت‌ها در اتاق قدم بزنند.


### دردهای جسمی


عده‌ای از مبتلایان به افسردگی به جای اینکه از احساسات اندوه‌بار خود حرف بزنند، مدام از سردرد یا ناراحتی‌های معده شکایت می‌کنند.


### درد در قفسه سینه


می‌تواند از نشانه‌های افسردگی مشکلات قلبی، ریوی و یا معده باشد. برخی از مواقع نیز علامت ابتلا به سرطان باشد. افسردگی می‌تواند خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی را افزایش دهد. همچنین در افرادی که در گذشته تجربه حمله قلبی داشته‌اند احتمال ابتلا به افسردگی بیشتر است.


### مشکلات گوارشی


مغز و سیستم گوارشی بدن ما به شدت باهم در ارتباط‌ هستند. به همین دلیل هنگام استرس یا نگرانی احساس تهوع یا معده درد به شما دست می‌دهد. افسردگی می‌تواند باعث ایجاد تهوع، سو هاضمه یا اسهال نیز شود.


### سردرد


مطالعات نشان داده احتمال ابتلا به میگرن در افراد مبتلا به افسردگی سه برابر بیشتر و احتمال ابتلا به افسردگی در افرادی که میگرن دارند 5 برابر بیشتر است.


### کمردرد


اگر به طور مداوم درد را در کمر خود حس می‌کنید ممکن است از علائم و نشانه‌های افسردگی باشد. احتمال ابتلا به کمردرد و سردرد در افراد افسرده، 5 برابر بیشتر است.

دیدگاه کاربران