تیم ملی ایران در طی قرعهکشی جام جهانی 2018 روسیه، با تیمهای قدرتمند اسپانیا و پرتغال همگروه شد. بسیاری از مردم ما، این گروه را «گروه مرگ» خواندند و این در حالی است که طبق عرف و سبقه جاری در جام جهانی، این گروه یک گروه مرگ محسوب نمیگردد. چرا که قاطبه کارشناسان معتقدند که اسپانیا و پرتغال به راحتی از این گروه صعود میکنند و شاید ایران و مراکش بتوانند کمی دردسر برای آنها ایجاد نمایند. گزارش حاضر، به تحلیل رسانههای مختلف ورزشی از گروه B جام جهانی میپردازد.
آ.س
ایران تیم خوبی است و دو بار با «کارلوس کیروش» موفق به صعود به جام جهانی شده است. اما باید این نکته را در نظر گرفت که ایران در 5 دورهای که در جام جهانی حضور داشته، فقط موفق به کسب یک پیروزی آن هم در جام جهانی 199 فرانسه در مقابل آمریکا شده است و لذا، خیلی جای نگرانی ندارد.
مارکا
گروه دوم، به هیچ وجه یک گروه مرگ نیست و گروه برتری اسپانیا و پرتغال است و رقابت اصلی بین این دو قهرمان سابق اروپاست. ایران، یک تیم کمتر شناختهشده است و مراکش هم تیمی است که دوباره احیا شده و این اولین حضورش پس از جام جهانی 1998 است. ایران را به عنوان حریفی میشناسیم که در جام جهانی گذشته توانست خود را به دنیا بشناساند اما در واقع حریفی نیست که بتواند برای اسپانیا مشکلساز شود. آنها به روسیه میآیند تا خوشحال باشند و با افتخار کنار بروند و کسب بیش از یک پیروزی (در مقابل مراکش) را نمیتوان برای آنها متصور بود.
گل
ما به این گروه نمیگوییم «گروه مرگ» اما سختترین گروه در بین 8 گروه است. چرا قهرمانهای سه دوره پیشین یورو و قهرمان جام جهانی 2010 در این گروه حضور دارند. اسپانیا در مرحله مقدماتی عملکرد درخشانی نداشت اما در مقایسه با ایران و مراکش، حرف زیادی برای گفتن دارد. پرتغال هم که از یکی از بهترینهای حال حاضر جهان بهره میبرد و خیلی شوق دارد که پس از قهرمانی در یورو 2016، به قهرمانی جهان هم دست یابد. مراکش که پتانسیل روبرویی با اسپانیا و پرتغال را ندارد و در آخرین روبرویی با پرتغالیها، بازی را 3 بر یک واگذار کرده است. ایران هم که دارای یک مربی ممتاز است اما سابقهاش در جامهای جهانی اصلا درخشان نیست و فقط یک پیروزی در سال 1998 را تجربه کرده است. در کل، در این گروه، امید اصلی برای اسپانیا و پرتغال است.