سوراخ لایه اوزون به کوچک‌ترین ابعاد خود در چند دهه گذشته رسید

سیگنال
منتشر شده در 30 اردیبهشت 1397

سوراخ لایه اوزون به کوچک‌ترین ابعاد خود در چند دهه گذشته رسید


مدت‌هاست که اکثر بررسی‌های محیط زیستی دانشمندان، از وضعیت بد آب و هوایی سیاره آبی ما خبر می‌دهند،‌ اما خوشبختانه به تازگی اعلام شد که سوراخ لایه اوزون زمین که در حال کوچک شدن بوده، به وضعیتی مساعد رسیده است. اندازه‌گیری‌های اخیر نشان داد که بیشترین ابعاد این بخش از اتمسفر سیاره در سال جاری، مربوط به ماه سپتامبر بوده و قطر اندازه‌گیری شده 19٫7 میلیون کیلومترمربع (در حدود 2٫5 برابر مساحت کشور آمریکا) اعلام شد.


با این حال ابعاد اعلام‌شده نسبت به سال گذشته 3٫4 میلیون کیلومترمربع کم‌تر است. دلیل اصلی کوچک‌تر شدن سوراخ لایه اوزون به گرم‌تر شدن شرایط هوا در اتمسفر، از سال 2016 مربوط می‌شود؛ افزایش دما باعث زدودن مواد شیمیایی مانند کلورین و برومین که عوامل آسیب‌رسان به اتمسفر محافظ زمین هستند، شده است.


با این حال بهبود شرایط کلی سوراخ لایه اوزون به تلاش‌های بین‌المللی که از دهه هشتاد میلادی، در جهت ممنوعیت تولید مواد شیمیایی مضر برای اتمسفر زمین صورت گرفتند، مدیون است. پل ای نیومن (Paul A. Newman) دانشمند ناسا در این رابطه می‌گوید که شرایط آب و هوایی قطب جنوب در حال حاضر به گونه‌ای بوده که باعث بهبود شرایط لایه اوزون شده است؛ این تغییر وضعیت به تفاوت‌هایی که در وقوع طوفان در هر سال، نسبت به سال‌های گذشته به وجود می‌آید، شباهت زیادی دارد. به این صورت که شرایط دمایی خاص امسال باعث بهتر شدن وضعیت لایه محافظ سیاره شد.



همانطور که اطلاع دارید لایه اوزون که از گازی بدون رنگ تشکیل شده، انسان‌ها را در برابر تشعشعات ماورا بنفش موجود خورشید محافظت می‌کند و از بروز بیماری‌هایی مانند سرطان پوست و آب‌مروارید چشم که در نبود این پوشش محافظ به وجود می‌آیند، جلوگیری می‌کند.

دیدگاه کاربران