سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران در واکنش به حملات تروریستی هفتم ژوئن در تهران، یکشنبهشب مقرّ فرماندهی تروریستهای تکفیری داعش در دیرالزور، شرق سوریه را با شش فروند موشک میانبُرد «زمین به زمین» هدف قرار داد.
سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران اعلام کرد این موشکها با عبور از آسمان عراق و طی کردن مسیری 650 کلیومتری، به طور دقیق به اهداف تعیین شده در دیرالزور سوریه اصابت کرد. 12 روز پس از حملات تروریستی عناصر داعش در تهران که به شهید شدن 18 نفر و زخمی شدن 52 شهروند ایرانی منجر شد، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با نمایش قدرت نظامی ایران، به جنایت تروریستها در تهران پاسخ داد.
توان نظامی و دفاعی ایران به ویژه در عرصه موشکی، سمبل قدرت دفاعی و بازدارندگی جمهوری اسلامی ایران است که در موقعیتهای راهبردی، نقش آفرینی موثر میکند. در همین زمینه؛ روزنامه آمریکایی «نیویورکتایمز» در شماره روز دوشنبه خود در تحلیل حمله موشکی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به مقر تروریستها در دیرالزور نوشت: «این حمله نشانهای از رشد قدرت نظامی ایران در منطقه بوده و همزمان دارای پیام به عربستان، اسرائیل و به ویژه آمریکاییها است که چند پایگاه نظامی در منطقه دارند.»
قدرت موشکی و توان نظامی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، دشمنان به ویژه آمریکا و حامیانش از جمله عربستانسعودی و رژیم اسرائیل را واداشته است به بهانههای مختلف اتهامهایی ضد ایران مطرح کنند؛ از جمله این اتهامها، ادعای حمایت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از تروریسم در سوریه و عراق است. ادعای حمایت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از تروریسم، طنز سیاسی است، چرا که این نهاد مردمی در حال کمک به مردم سوریه و عراق در جنگ با تروریسم مورد حمایت آمریکا و عربستانسعودی است. هدف قرار گرفتن مقر اصلی داعشیها در دیرالزور، نشان از نقش برجسته سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در جنگ با تروریسم مورد حمایت آمریکا، عربستانسعودی و رژیم اسرائیل دارد.
تحرکات آمریکا و حامیانش ضد داعش که همزمان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را به زعم خود متهم به حمایت از تروریسم میکنند، درچارچوب مبارزه با این پدیده شوم معنی نمیشود و برعکس، داعش را در سوریه و عراق با هدف تحقق اهداف استعماری خود مدیریت میکنند. در همین زمینه، «بیل ون اوکن» Bill Van Auken کارشناس مسائل سیاسی در پایگاه اینترنتی اندیشکده «گلوبال ریسرچ» نوشته است: «مداخله نظامی آمریکا در عراق و سوریه برای نابودی داعش نیست؛ چرا که داعش خود محصول اشغال عراق در سال 2003 است و در ادامه به عنوان نیروی نیابتی در میدان از سوی آمریکا برای تغییر رژیم در لیبی و سوریه مورد استفاده قرار گرفت.»
درچنین شرایطی، حمله موفقیتآمیز موشکی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به مقر تروریستهای داعش در دیرالزور، نشان میدهد ایران در مبارزه با تروریسم جدی بوده و این حمله، مرحله جدیدی در این فرایند ایجاد کرده است.همچنینموضوع مهمی که در تحلیل حمله موشکی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به مقر تروریستها در خاک سوریه باید مورد توجه باشد، این است که این حمله با هماهنگی و اجازه دولت قانونی این کشور انجام شده و درچارچوب قوانین بین المللی قرار دارد. حمله مستقیم موشکی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به مقر فرماندهان تروریستها در دیرالزرو به طور کلی درچارچوب دفاع از امنیت جمهوری اسلامی ایران انجام شده است.