خلاقیت زوج آذربایجانی و ایجاد مزرعه عقرب در مراغه

اخبار تماشایی
منتشر شده در 28 خرداد 1397

«وحید بهروز» و همسرش «انیسه» که فارغ‌التحصیل رشته‌های مهندسی عمران و ادبیات می‌باشند، این طرح دانش‌بنیان را، در مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی مراغه در اتاقی 10 مترمربعی پیاده کرده‌اند.


این زوج روز چهارشنبه 23 خرداد 1397، به صداوسیما آذربایجان شرقی گفته‌اند که هرروز باید به این 10 هزار عقرب‌های سیاه غذا و آب‌داده شود و جای آن‌ها نیز تمیز شود.


آن‌ها این طرح را از شش ماه پیش با 200 عقرب شروع کرده‌اند که این تعداد در پایان دوره زهرگیری به 20 هزار عدد خواهد رسید. به گفته وحید بهروز، این عقرب‌ها در مدت هشت ماه به مرحله زهر گیری و سوددهی می‌رسند.


در آذربایجان جنوبی بیش از 60 گونه عقرب وجود دارد که سم 4 نوع آن ارزشمند و دارای خواص درمانی است. از هر 150 هزار عدد عقرب به‌طور میانگین 25 گرم سم خشک عقرب به دست می‌آید.


هر گرم زهر مایع عقرب 60 میلیون ریال و فرآوری شده آن "زهر خشک" 800 میلیون ریال ارزش دارد. سم عقرب باوجوداینکه کشنده است، اما در ساخت داروها کاربرد دارد.


زهر این جانوران کوچک از ترکیبات شیمیایی متنوعی تشکیل‌شده است که هرکدام خواص درمانی متفاوتی دارد. بعضی از اجزای سمی عقرب، برای درمان بیماری‌های اتوایمیون (بیماری‌هایی که ناشی از کارکرد نادرست سیستم ایمنی بدن است) نظیر ام اس، لوپوس، بیماری کورن، پسوروزیازیس و آرتریت روماتوئید، کولیت زخم‌دار، بیماری التهاب روده بزرگ، سیروز صفراوی، دیابت نوع 1 و 2 و بعضی دیگر موردتوجه قرارگرفته است.


همچنین از سم عقرب می‌توان علیه انواع تومورهای بدخیم، سرطان بافت هم بند، تومورهای مغزی و نخاعی، سرطان پستان و همچنین در تشخیص سرطان‌های ریه، پوست، مری، گردن رحم و کولون استفاده نمود. کاربرد دیگر آن در پزشکی در اختلالات انعقادی، پرفشاری خون، بیماری‌های عروقی مغزی و به‌عنوان آنتی‌بیوتیک علیه قارچ‌ها، باکتری‌ها، انگل‌ها و ویروس‌ها است.

دیدگاه کاربران