کوالکام برای هدستهای واقعیت مجازی و واقعیت افزوده تراشه میسازد
گفته میشود کوالکام هفتهی آینده، تراشهی XR1 را برای استفاده در هدستهای واقعیت مجازی و واقعیت افزوده معرفی خواهد کرد.
پیشبینی میشود که کوالکام هفتهی آینده طی رویداد Augmented World Expo در کالیفرنیا، برای هدستهای واقعیت مجازی مستقل، از پردازندهی جدیدی با نام اسنپدراگون XR1 رونمایی کند، این پردازنده، هستههای CPU، واحد پردازش گرافیکی، ماژول امنیتی و ماژولی منحصر به هوش مصنوعی را در بر دارد. منابع نزدیک مدعی هستند که تراشهی جدید کوالکام از کنترل صوتی و تعامل با پایش حرکت سر نیز پشتیبانی خواهد کرد.این نخستین بار نیست که محصولی با عبارت «XR» از کوالکام مشاهده میکنیم؛ این شرکت، اوایل سال جاری میلادی حین معرفی هدست طراحی مرجع VR مبتنی بر تراشهی اسنپدراگون 845 از عبارت XR یاد کرد. کوالکام در جریان رویداد Augmented World Expo آمریکای شمالی در سال 2017 نیز بهصورت مفصل به مبحث XR پرداخت. XR مخفف عبارت «Extended Reality» یا واقعیت گسترده است که هر سه مبحث واقعیت افزوده، واقعیت مجازی و واقعیت ترکیبی را پوشش میدهد.
کوالکام در ماه ژانویه اعلام کرد:
> XR عبارتی نوظهور است که برای پوشش واقعیت افزوده، واقعیت مجازی و هر آنچه بین این دو قرار میگیرد، به کار گرفته میشود. XR بازار موبایل پرشتابی محسوب میشود؛ چرا که بازارهای VR و AR تا سال 2021 در مجموع به ارزش 108 میلیارد دلار دست خواهند یافت.
هدست طراحی مرجع کوالکام از 6 درجهی آزادی در مقیاس اتاق پشتیبانی میکند، بدین مفهوم که کاربر میتواند بدون نیاز به هیچ سیم یا سنسور خارجی، به چپ، راست، بالا، پایین، جلو و عقب حرکت کند. هدست کوالکام ماژولی برای موقعیتیابی و نگاشت همزمان نیز دارد که علاوه بر پایش محیط فیزیکی کاربر، موقعیت او را در این محیط ردگیری میکند.اسنپدراگون 845 تراشهای با محوریت XR نیست؛ اما از «تجربهی فراگیر XR» پشتیبانی میکند. این تراشه از هشت هستهی پردازشی Kryo، واحد پردازش گرافیکی Adreno سازگار با XR، ماژولهایی برای صدا و دوربینها، ماژول اتصال وایفای و LTE در کنار واحدی مختص امنیت بهره میبرد. پردازندهی یادشده از یک کمکپردازنده و پردازندهی سیگنال دیجیتال Hexagon 685 نیز استفاده میکند که برای هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی طراحی شده است.در این بین هدف کوالکام از معرفی تراشهی XR1 چیست؟ این تراشه احتمالا نسخهی سفارشیشدهی اسنپدراگون 845 خواهد بود که در آن اولویتهای مربوط به گوشیهای هوشمند کنار گذاشته شده و در عوض برای تجربهی واقعیت مجازی و واقعیت افزوده اصلاح شده است. احتمالا مهندسان کوالکام معماری آن را برای کاهش مصرف باتری نیز بهینه کردهاند. گفته میشود کوالکام طی رویداد هفتهی آینده در کنار تراشهی XR1، هدست طراحی مرجع جدیدی نیز معرفی خواهد کرد.
منابع نزدیک به کوالکام مدعی هستند که این شرکت در حال حاضر با اچتیسی، Vuzix و چند تولیدکنندهی هدست دیگر همکاری میکند تا تراشهی جدید را در بطن محصولات آتی آنها جای دهد. وایو فوکوس، هدست واقعیت مجازی اچتیسی که برمبنای نخستین طراحی مرجع کوالکام تولید شده است، در سال جاری میلادی روانهی بازار آمریکای شمالی خواهد شد.فیسبوک نیز با همکاری شیائومی، هدست آکیولس گو را بر مبنای تراشهی اسنپدراگون 821 عرضه کرده است.هدستهای مستقل، ترند جدیدی در بازار واقعیت مجازی محسوب میشوند؛ چرا که برخلاف اچتیسی وایو و آکیولس ریفت به کامپیوتر گرانقیمتی نیاز ندارند و مانند گیر ویآر سامسونگ به گوشیهای هوشمند متکی نیستند. گوگل و کوالکام برای نخستین بار در سال گذشته برنامهی مشترک خود برای هدستهای مستقل VR را معرفی کردند و هدستهایی از اچتیسی ولنوو را بهنمایش گذاشتند؛ اما لنوو تنها شرکتی است که هدست مستقل مبتنی بر پلتفرم Daydream عرضه کرد، زیرا اچتیسی از این برنامه کنار کشید و بهصورت مستقل به فعالیت پرداخت.