به گزارش رکنا هنوز مقصر حادثه عامری مشخص نشده است که حادثه انفجار گاز در کوی ملت همه را بهت زده کرد و با این اتفاق تعداد خانواده هایی که در بلاتکلیفی به سر می برند بیشتر شد اکنون 11 خانه در کوی ملت تخریب شدند و خسارت دیدگان نمی دانند مقصر کیست؟ و خسارت خودشان را باید از چه کسی بگیرند؟ پنج خانواده کشته شدگان در عامری 9 خانواده مصدومان 15 مغازه دار و بازاری با گذشت بیش از یک هفته از حادثه عامری در بلاتکلیفی به سر می برند.
درست کمی پس از شرجی های خرماپزان محله عامری یا همان اهواز قدیم در مجاورت رودخانه کارون ساکنان این منطقه روز خود را با یک صدای مهیب شروع کردند انفجار گاز همه را غافلگیر کرد و شاهد فاجعه ای انسانی و دردناک شدند.
این روزها مرگ بیکاری و بی پولی در کنار هم وضعیتی تاریک را برای اهالی این منطقه رقم زده است. خانواده کشته شدگان و مصدومان اکنون در بلاتکلیفی به سر می برند و آنها می پرسند «تکلیف دیه و خسارات را چه کسی بر عهده می گیرد؟ و چرا تاکنون مقصر اصلی مشخص نشده است؟» ناظران هم می گویند «چرا گزارش رسمی از سوی نهادهای متولی صادر نشده است؟» و همین مسئله برای حادثه کوی ملت نیز صادق است آسیب دیدگان انفجار گاز عامری اهواز در بلاتکلیفی
بر اثر انفجار گاز یک منزل جنب بازارچه سنتی عامری اهواز پنج نفر کشته و 9 زخمی شناسایی شدند و همچنین بیش از 15 مغازه اطراف حادثه نیز به صورت جدی آسیب دیدند و مغازه داران از حادثه پیش آمده سردرگم شدند و همچنین چهار خانه و پنج دکه فروش میوه و سبزیجات نیز صدمه دیدند.
خودروی جوان سبزی فروش نیز بر اثر موج انفجار گاز به هوا رفت و واژگون شد و جوان سبزی فروش در دم کشته شد بستگان این جوان سبزی فروش می گویند «شدت انفجار طوری بود که گویی انفجار از زیر زمین و دقیقا از زیر خودرو رخ داد».
حادثه عامری در نوع خود در این محله بی سابقه بود و این حادثه همه را بهت زده کرد بازار عامری از مناطق قدیمی و گردشگری خوزستان است و در شرق رودخانه کارون در اهواز قرار دارد.
این حادثه صبح یکشنبه (20 مهر امسال) در بازار عامری در حوالی مرکز شهر اهواز رخ داد و تخریب زیادی را بر جای گذاشت.
محله عامری از مناطق کم برخورداری است که از نظر گردشگری می توانست یکی از مقاصد جذاب برای گردشگران باشد اما همواره مورد بی مهری متولیان بوده و به محله ای کم برخوردار و بدون امکانات تبدیل شده است.
به گفته یکی از بازاریان پیرزنی که صبح ها برای خرید به بازار می آمد نیز از کنار خانه ای که منفجر شد عبور می کرد و وی نیز در جا کشته شد. «عمو خلیل» یکی از فروشندگان بازارچه عامری می گوید: «بازارمان بر اثر شیوع کرونا بی رمق بود و این انفجار هم یک مشکل به مشکلات بی پایانمان اضافه کرد».
مغازه سوپرمارکتی که پشت خانه منفجر شده قرار داشت نیز در ساعات اولیه بعد از انفجار توسط اهالی در حال تخلیه بود و هیچ نیروی ایمنی برای راهنمایی مردم در محل مستقر نبود.
اهالی با سنگ جت مشغول به بریدن جا کولری بودند و در این میان عده ای از جوانان زباله گرد فرصت را غنیمت شمردند و پلاستیک های پخش شده در سطح زمین را جمع کردند تا رزق و روزی امروزشان را تامین کرده باشند.
همسایگانی که خانه و دکان هایشان آسیب دیدند همگی تاکنون سردرگم هستند و در شرایط کنونی و فشار اقتصادی وقوع این اتفاق را در حد عذاب می دانند یکی از این اهالی گفت که «کرکره مغازه ام برقی است و کامل از جا کنده شد و این یعنی باید نزدیک به 10 میلیون تومان زیر قرض بروم».
آنچه حضوری دیدم تلاش اهالی برای یاری رسانی به یکدیگر بود. نه مسئول ایمنی حضور داشت و نه امدادرسانی برای کمک به مغازه دارهای آسیب دیده و گویا مسئولان امداد فقط در ساعت های اولیه برای یافتن کشته و مجروحان حضور داشتند آنچه بود خرابی و بدبختی بود و بس.
یک ناشنوای آشنا در بین کشته شدگان انفجار بازار عامری
«سعید» ناشنوای بازار عامری و پدرش در بین کشته شدگان حادثه عامری بودند سعید از بازاریان بازارچه عامری بود که برای بسیاری از اهالی این محله نامش آشناست.
خبر مرگ سعید بر زبان بسیاری از اهالی پیچیده است اهالی می گویند «وی و پدرش سال هاست که در بازارچه عامری مشغول به کار برای کسب روزی بودند».
سعید تقریبا 40 سال داشت و متاهل و دارای یک فرزند بود خانواده اش پرسش هایی دارند که بی جواب مانده