تفاوت ورق استیل نگیر و ورق استیل بگیر

گروه فلز
منتشر شده در 08 دی 1399

امروزه تعداد بیشماری از انواع ورق استیل در جهان وجود دارد که هر کدام با نام تجاری و ویژگی های منحصر به فرد مربوط به خود تولید می شوند. این ورق ها بسته به نوع خواص و ویژگی هایی که دارند کاربردهای مختلفی نیز در صنعت داشته که صنعت کاران با شناخت این مشخصات بهترین آن‌ها را برای استفاده بر می‌گزینند. در یکی از رایج‌ترین دسته بندی ها ورق استیل به دو دسته پرکاربرد استیل بگیر (مغناطیسی) و استیل نگیر (غیر مغناطیسی) تقسیم می‌شود. بگیر و نگیر بودن این دو نوع استیل نیز به دلیل خاصیت مغناطیسی آن ها تعریف می‌شود. ورق استیل بگیر خاصیت مغناطیسی داشته و توسط آهنربا جذب می‌شود اما نوع نگیر توسط آهنربا جذب نشده و خاصیت مغناطیسی ندارد. ورق های استیل نگیر دارای ساختار فازی آستنیتی بوده و به دو دسته سری 300 و 200 تقسیم می شوند که کاربردهای سری 300 به مراتب بیشتر است. با اینکه تمامی گریدهای آستنیتی سری 300 دارای خواص غیرمغناطیسی و یا اصطلاحا نگیر هستند اما در عرف بازار ورق استیل 304 به ورق استیل نگیر معروف هست. این گرید بیش از پنجاه درصد از فروش کل فولادهای زنگ نزن را به خود اختصاص داده است. ورق های استیل بگیر و یا سری 400 از استنلس استیل ها به دو دسته مارتزیتی و فریتی تقسیم می شوند. در این بین گرید 430 با ساختار فریتی که در عرف نیز به ورق استیل بگیر معروف است بیشترین کاربرد را دارد. به طوری که این گرید به همراه استیل آستنیتی 316 پس از استیل 304 بیشترین فروش از فولادهای زنگ نزن را به خود اختصاص داده اند.


عمده ترین تفاوت ورق استیل بگیر و نگیر در میزان عناصر به کار رفته در آن ها می باشد. زیرا عناصر موجود در ترکیب شیمیایی یک استنلس استیل تعیین کننده خواص و قیمت نهایی این فولادها می باشند. استیل های آستنیتی سری 300 دارای 16 الی 26 درصد کروم و 8 الی 22 درصد نیکل در ترکیب شیمیایی خود هستند. میزان کروم در سری 400 حداقل 11 درصد بوه و به 27 درصد هم می رسد اما مقادیر نیکل در این فولادها بسیار ناچیز است. به عنوان مثال گرید 430 دارای 16 الی 18 درصد از کروم و 0.75 درصد نیکل می باشد. یکی از عمده ترین تفاوت های استیل نگیر و بگیر مربوط به عنصر نیکل است. حضور این عنصر در ترکیب شیمیایی فولادهای زنگ نزن منجر به افزایش مقاومت به خوردگی و افزایش پایداری فاز آستنیت می شود. علاوه بر این هر چقدر میزان نیکل در استنلس استیل ها بیشتر باشد بهای تمام شده این فولادها بیشتر است. به همین علت استیل نسوز 310 که حاوی 19 الی 22 درصد نیکل بوده بالاترین قیمت را در بین گریدهای آستنیتی سری 300 دارد. استیل های بگیر و یا همان فولادهای زنگ نزن سری 400 بنابر فقدان عنصر نیکل به مراتب قیمت پایین تری در مقایسه با سری 300 دارند. همانطورکه پیش تر نیز اشاره شد گرید 430 معروفترین و پر فروش گرید در بین استنلس استیل های سری 400 می باشد. این آلیاژ با دارا بودن 16 الی 18 درصد از عنصر کروم و مقادیر ناچیزی از نیکل که به یک درصد هم نمی رسد دارای مقاومت به خوردگی خوبی در برابر نیتریک اسید اسیدهای غذایی و ارگانیک می باشد. گرید 430 قیمت کمتری در مقایسه با استیل های آستنیتی دارد و در بسیاری از کاربردها همچون لوازم خانگی توانسته خواص مد نظر طراحان و تولید کنندگان را برآورده ساخته و جایگزین گریدهای آستنیتی شده است. زیرا یکی از فاکتورهای مهم در تولید هر نوع محصولی بهای تمام شده می باشد.


امروزه شاخه های مختلف صنعت جهت پیشبرد اهداف خود نیازمند فولادهای زنگ نزن هستند از این رو گروه فلز با تجربه ای بالغ بر سی سال واردات انواع ورق های استنلس استیل همچون استیل های آستنیتی سری 300 و استیل بگیر 430 و عرضه در میان صنعتگران پشتیبان و تامین کننده نیازهای واحدهای صنعتی در کشور بوده است.


گروه فلز:


عرضه کننده انواع ورق های استنلس استیل در ابعاد و ضخامت های مختلف


وب سایت:


www.FELEZ.ir


تلفن:


021-35089


ایمیل:


info@felez.ir

دیدگاه کاربران