ترشی و شور یکی از چاشنی های ایرانیان و مخصوص پاییز و زمستان است. اگر شما هم قصد دارید برای پاییز و زمستان امسال ترشی و شورهایی خوش طعم درست کنید به شما پیشنهاد می کنیم از این نکته ها حتما استفاده کنید.
چند نکته مهم برای خوشمزه شدن شور و ترشی های پاییزی
ترشی درست کردن تخصص فوق العاده ای نمی خواهد. در واقع هر کسی می تواند ترشی مخصوص خود را با استفاده از میوه و سبزیجات محبوبش درست کند. برای مثال من از همه چیز استفاده می کنم، از لیمو و هندوانه گرفته تا سیب، پیاز، هویج، ترب و خیار.
روی اینترنت می توانید صدها دستور ساخت ترشی شور را پیدا کنید، و با اینکه می دانم همه آنها عالی و خوشمزه هستند، من دوست دارم با در نظر گرفتن برخی نسبت ها همه چیز را ساده نگه دارم. این نسبت بدون خطا را به راحتی می توانید با مقدار میوه و سبزیجاتی که می خواهید ترشی شور کنید تنظیم نمایید، همچنین می توانید با استفاده از انواع سرکه و یا ترکیب ادویه جات مخصوص خود سفارشی اش کنید. اگر یک شیشه با درپوش و مقداری میوه و سبزیجات دارید پس با درست کردن یک ترشی بسیار خوشمزه تنها چند گام ساده فاصله مانده.
نسبت آب نمک چند منظوره در شور و ترشی
پایه هر ترشی شوری آب نمک است که بدون آن مواد اولیه ناقص است. مواد اولیه شور انداختن از چهار عضو اصلی تشکیل می شود: سرکه برای اسیدی کردن، آب برای کاهش تیزی مزه اسید، شکر برای متعادل کردن اسید، و نمک برای طعم.
مهم نیست چه چیزهایی را برای ترشی شور انتخاب می کنم، این چهار مورد همیشه به یک نسبت مشخص حضور دارند:
یک فنجان سرکه
یک فجان آب
یک دوم فنجان شکر
یک قاشق غذا خوری نمک
تا وقتی بتوانید قسمت های مساوی آب و سرکه، یک دوم فنجان شکر بعلاوه یک قاشق غذا خوری نمک در ازای هر دو فنجان مایع را به خاطر بسپارید، قادر خواهید بود به سادگی فرمول خود را با هر مقدار مواد و آب نمک تنظیم کنید. برای درست کردن آب نمک ترشی شور، کافیست چهار ماده اصلی را به همراه هر ادویه ای که دوست دارید را به جوش بیاورید. سپس کافیست این مایع را درون شیشه هر نوع شوری که دوست دارید درست کنید بریزید. همین که آب نمک هم دمای اتاق شد، در پوشش را بگذارید و داخل یخچال قرارش دهید.
ترشی شور را تنها پس از 24 ساعت داخل یخچال بودن می توانید استفاده کنید. با این حال هر چقدر مواد بیشتر در آب نمک بمانند، طعم بیشتری می گیرند و خوشمزه تر خواهند شد.