برای دیدن دیگر ویدئو های ارسالی اینجا کلیک کنید
چند روز پیش خبری را با عنوان «ساخت هاوربوردی که بیشتر به واقعیت نزدیک است» منتشر کردیم. هماکنون این هاوربورد توانسته رکورد گینس را بشکند. گینس با انتشار ویدئوی رکوردشکنی این مدل تازه از هاوربورد، رسما زمان و مسافت و سرعت به دست آمده را ثبت و این اختراع را جهانی کرد.
به گزارش گروه فناوری تماشا به نقل از Engadget، هاوربورد یک ورزش آبی بود که وقتی از آب گرفته شد، فیلمهای منتشرشده آن به نظر ساختگی میآمد. ورزشی که با استفاده از یک تخته شناور در هوا که آب را با فشار از پایین به بیرون میپاشید و به کمک یک جت اسکی انجام میشد اما حالا این ورزش مفرح به یک اختراع تازه منجر شده است که دنیای آینده را دستخوش تغییر خواهد کرد. این هاوربورد با موتور جت که توسط فرانکی زاپاتا، مخترع و مبتکر و ورزشکار فرانسوی ساخته شده است، در مقابل دوربینهای گینس، رکورد طی مسافت را زد و این اختراع را به جمع رکوردهای ثبت شده جهان برد. هاوربورد زاپاتا که «فلای بورد ایر» نام دارد، با استفاده از چهار موتور 250 اسب بخاری جت که به چکمههای مخصوص وصل میشوند پرواز میکند و از نوع قبلی که سال گذشته توسط کاتالین الکساندر درو ساخته و آزمایش شد بسیار کوچکتر است.
یک کولهپشتی کوچک هم بهعنوان منبع تغذیه موتورها عمل میکند. فلای بورد ایر در این آزمایش موفق شد مسافت 2252 متر را در آسمان طی کند و رکورد را به نام خودش به ثبت برساند. این هاوربورد میتواند تا ارتفاع 10 هزار پایی بالا برود و به سرعتی نزدیک به 150 کیلومتر در ساعت برسد.
زاپاتا درباره این وسیله مفرح که به احتمال زیاد در آینده امداد رسانی یا حتی استفادههای نظامی نقش خواهد داشت گفت: «هیچکس نباید بدون تجربه قبلی از این وسیله استفاده کند و حداقل 50 ساعت تمرین با هاوربوردهای آبی، برای مهارت در کنترل این وسیله الزامی است».
خود او یکی از قهرمانان جت اسکی و از پیشکسوتان استفاده از هاوربورد است. چندی پیش خبری مبنی بر قصد شهردار دوبی برای خرید چند دستگاه جت پک برای آتشنشانی این شهر امارات متحده عربی منتشر شد که با انتشار ویدئوهای اختراع تازه، شاید این شهردار هم در خرید خود تجدید نظر کند و به جای جتپکهای سنگین و بزرگ، از هاوربوردهای سبک و کوچک استفاده کند. بنابر اعلام، کنترلهای نصب شده روی فلایبرد ایر عملکرد بسیار خوبی دارند و کنترل و مانور این وسیله نیز با نمونههای قبلی قابل مقایسه نیست.