وزارت نیرو اعلام کرد که تغییر ساعتهای کار ادارات در برخی استانها بهویژه استان تهران باعث شد تا 2 هزار مگاوات کاهش مصرف برق در زمان پیک بوجود آید.
به گزارش وزارت نیرو، با توجه به ایام پیک امسال و افزایش دمای هوا، وزارت نیرو پیشنهادی را به دولت مبنی بر جابجایی ساعتهای کار و استفاده از تمامی ظرفیتهای دستگاههای اجرایی برای بهینهسازی مصرف انرژی داد که در تاریخ 13 خرداد امسال هیات وزیران با حضور رئیسجمهور با این پیشنهاد موافقت کردند.
پیرو این موافقت به استانداران در تمامی شهرهای استانهای هرمزگان، خوزستان، بوشهر و سیستان و بلوچستان و نیز شهرستان های استانهای دیگر که دمای بالاتر از 45 درجه دارند، اجازه داده شد بنا بر تشخیص شرکتهای توزیع نیروی برق، ساعتهای شروع و پایان کار ادارات و دستگاه های مشمول را به ساعت 6:30 صبح تا 13:30 تغییر دهند و همچنین تمامی دستگاههای اجرایی مکلف شدند در فصل تابستان به نحوی در مصرف انرژی برق مدیریت کنند که مصرف آنها نسبت به مدت مشابه در سال قبل حداقل 10 درصد کاهش یابد.
پس از این مصوبه، حسن روحانی، رئیس جمهوری در جلسه هماندیشی مدیران اجرایی سراسر کشور بر لزوم صرفهجویی در مصرف آب و برق تاکید کرد و گفت: در فصل تابستان مدام به مردم گفته میشود که در مصرف آب و برق صرفهجویی کنند ولی نباید از این نکته غافل شویم که دولت، ادارات و وزارتخانههای آن بایستی در خط مقدم صرفهجویی آب و برق باشند. از تمامی وزرا میخواهم و این موضوع را ابلاغ میکنم که تمامی زیرمجموعههای آنها در سه ماه تابستان امسال مصرف آب و برق خود را کنترل کنند.
رئیس جمهور تاکید کرد: اگر مصرف این بخشها بالاتر از سال گذشته باشد باید مسئولان آن بخش را عوض کنند.
گفتنی است، در راستای تغییر ساعتهای اداری ادارات برخی استانها، استان تهران نیز از این مصوبه عقب نماند و در تاریخ 13 تیر تغییر ساعتهای ادارات را ابلاغ کرد.
رضا اردکانیان، وزیر نیرو با بیان اینکه اگر صرفهجویی ناشی از تغییر ساعت کار ادارات در تعدادی از استانها صورت نمیگرفت، دچار خاموشی بیشتری میشدیم، افزود: با تغییر ساعت کار برخی ادارات هزار و 500 مگاوات در اوج بار در میزان مصرف برق صرفهجویی شد.
باید گفت که هزار و 500 مگاوات کاهش مصرف در استان ها شکل گرفت که با اعمال تغییر ساعت ادارات تهران، نزدیک 500 مگاوات دیگر بر آن افزوده شد که سرجمع حدود 2 هزار مگاوات کاهش مصرف از تغییر ساعتهای ادارات دولتی بهوجود آمد.
وزیر نیرو 2 هزار مگاوات کاهش مصرف را رقم بسیار قابل ملاحظه ای دانست و در اینجا باید گفت که با این کاهش مصرف، سرمایه ملی حفظ شد و بنا برگفته اردکانیان مبلغ یک میلیارد و 600 میلیون یورو هزینه ایجاد ظرفیت جدید نیروگاهی نشد.