به مانند هر سال وقتی اردیبهشت از نیمه می گذرد، تب و تاب برای نقل و انتقال و پیدا کردن مسکن برای خرید، فروش و رهن و اجاره رونق می گیرد .
تحرک مسکن بعد از 5 سال رکود، در ماههای پایانی سال گذشته، نویدهایی را برای سال جدید در این بازار داد.مسوولان و فعالان حوزه مسکن سال 97 را سال روزهای رونق در بازار ارزیابی و افزایش قیمت را هم متناسب با تورم در جامعه قلمداد کردند. آنها انتظار افزایش بی رویه قیمتها را در این بازار، غیر منطقی می دانند.
یکی از دلایل رونق در این بازار، پرداخت تسهیلات از صندوق پس انداز یکم بود که امسال برای حدود 80 هزار واحد مسکونی به دارندگان صندوق پس انداز یکم پرداخت خواهد شد .
با توجه به صحبتهای عشایری مدیرعامل شرکت عمران و بهسازی از ابتدای امسال، استقبال از این حساب نسبت به گذشته 10 درصد افزایش پیدا کرده است.
کاهش نرخ سود تسهیلات خرید مسکن از محل صندوق پس انداز یکم هم که خواست خانه اولی ها بود صورت گرفت اما قیمت مسکن به دلایل روانی مقداری افزایش پیدا کرده و تسهیلات بانکی هم، جوابگوی خرید یک واحد مسکونی متناسب با جیب خریداران نیست. به طور مثال در منطقه 5 تهران از محله ها و مناطقی است که خرید و فروش ملک در آن نسبت به سایر نقاط بیشتر است در کوی مهران این منطقه، یک اپارتمان 60 متری با 17 سال ساخت، متری 6 میلیون و 900 هزار تومان است که در مجموع اگر شخصی بتواند وام 160 میلیون تومانی از بانک دریافت کند، فقط 30 درصد قیمت مسکن را تامین کرده است .
اما واقعیت داستان کجاست ؟
با مرور سابقه بازار مسکن در دهه های گذشته، این بازار برخلاف سایر بازارهای موازی از جمله طلا، ارز و سکه تحت تاثیر اتفاقات اطراف خود نیست و واکنشی نشان نمی دهد و حتی تصمیمات احتمالی ترامپ رئیس جمهور آمریکتا در خروج از برجام نیز نمی توانند تاثیر مستقیم در رونق یا رکود این بازار داشته باشد.
البته رخدادهایی که در سایر بخش های اقتصادی صورت می گیرد، به صورت غیر مستقیم در این بازار تاثیر خواهد داشت و احتمالا قیمت مسکن علیرغم گفته ها از نرخ تورم، مقداری بیشتر افزایش پیدا می کند