چرا کمر درد می شویم؟

مهرگان
منتشر شده در 06 آذر 1397

کمر درد می‌تواند علل گوناگونی داشته باشد. به عنوان مثال صدمات ناشی از تصادفات قبلی علل ناشی از ستون فقرات مثل بیرون زدگی دیسک یا آرتروز مفاصل فقرات یا اختلال مفصل بزرگ ستون فقرات با لگن علل ناشی از سیستم عصبی علل ناشی از اعضا داخل لگن یا صدمات عضلانی و صدمات رباط ها رامی‌توان نام برد.


انجام شرح حال و معاینه فیزیکی کامل جهت بررسی علت کمردرد بیمار اهمیت زیادی دارد و از آنجایی‌که 30درصد افراد بالای 50 سال علایم بیرون زدگی دیسک در MRI دارند ولی کمردرد ندارند. بنابراین در صورتی‌که چنین افرادی دچار کمردرد به‌دلیل دیگری شوند اگر تنها به MRI بیمار توجه شود علت کمردرد وی را ناشی از بیرون زدگی دیسک دانسته و ممکن است به اشتباه بیمار تحت عمل جراحی دیسک قرار گیرد و پس از عمل جراحی کمر درد بیمار بهبود نیابد.


بنابراین MRI تنها کمک کننده در تشخیص بوده و جهت بررسی علل دیگری مانند تومورها و بیماری‌های عفونی ستون فقرات و پارگی‌های یا شکستگی‌های ستون فقرات و جابه جایی‌های آن می‌تواند مفید باشد. در واقع علاوه بر موارد فوق باید افسردگی اضطراب و هیجانات و استرس‌ها را نیز در بررسی کمر درد مدنظر قرارداد. این موارد می‌تواند موجب شروع یا تشدید کمردرد شودند.


ضمنا بعضی از کمردردها با شرح حال و معاینه فیزیکی و MRI قابل تشخیص نبوده و تنها با تزریقات تشخیصی می‌توان منشا کمردرد بیمار را کشف کرد. این تزریقات جنبه‌ی درمانی نیز دارد و در صورتی‌که درد بیمار با تزریق در مفصل مربوطه کاهش یابد مراحل بعدی درمانی را می‌توان جهت بیمار ترتیب داد.


برای مثال تزریقات درمانی جهت درد سیاتیک ناشی از بیرون زدگی دیسک سبب کاهش قابل توجه درد بیمار پس از 10 روز می‌شود. البته در مواردی دو تا پنج روز پس از تزریق نیز اثرات درمانی شروع شده و ادامه می‌یابد بیماران دو روز بعد از تزریق می‌توانند به سر کار خود برگردند ولی باید ساعت کار کوتاه شده و از فعالیت‌هایی که احتیاج به انرژی زیاد دارند خودداری کند ضمنا باید به‌تدریج فعالیت خود را افزایش دهند تا از عود درد جلوگیری کند.


فیزیوتراپی کمردرد


فیزیوتراپی غیر فعال: شامل برق گذاشتن در جلسات مختلفاستفاده از دستگاه TENS در منزل گذاشتن کیسه‌ی آب گرم یا سرد است.


فیزیوتراپی فعال: همان ورزش‎های کششی و قدرتی عضلات کمر و لگن و پاها و شکم است ورزش‌های آیروبیک شامل پیاده روی شنادوچرخه سواری نیز شامل این نوع فیزیوتراپی است. ورزش‌های قدرتی عضلات باید به مدت حداقل 20_15 دقیقه در هر روز انجام شود. ورزش‌های آیروبیک نیز به مدت 40_30 دقیقه سه بار در هفته لازم است.

دیدگاه کاربران