بعد از طرح سوال ابراهیم رضایی نماینده دشتستان از بیژن نامدار زنگنه در خصوص علت بهره برداری نشن از فاز 14 پارس جنوبی دفاعیات آقای زنگنه نتوانست نماینده سوال کنندگان را قانع کند.
پارس جنوبی افتخار ملی است
وزیر نفت گفت: پارس جنوبی را جمهوری اسلامی خلق کرد و محصول تلاش صدها هزار نفر مهندس و مدیر و کارگر است و این افتخار متعلق به کشور بوده که هیچکس نمیتواند آن را به نام خود تمام کند.
بیژن نامدار زنگنه در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی ضمن تشکر از نمایندگان مجلس برای اینکه فرصتی داده شد تا در خصوص فاز 14 پارس جنوبی بحث شود تصریح کرد: به این دلیل که فاز 14 جدای از پارس جنوبی نیست در خصوص کلیات پروژههای پارس جنوبی توضیحاتی ارائه خواهم کرد.
وزیر نفت ادامه داد: زمانی که از سال 76 تا 84 وزیر نفت بودم برای اولین بار توسعه عملی پارس جنوبی وارد فاز اجرا شد و در آن دوره قرارداد اجرای 13 فاز منعقد شد که 5 فاز پارس جنوبی در همان دوره به بهرهبرداری رسید و 5 فاز دیگر در دولت آقای احمدینژاد به بهرهبرداری رسید.
وی با بیان اینکه زمانی که در سال 92 وزارت را به عهده گرفتم 280 میلیون مترمکعب گاز خام از پارس جنوبی تولید میشد تصریح کرد: در دولت آقای احمدینژاد 4 فاز دیگر یعنی فازهای 15 تا 18 نیز عقد قرارداد شد و در 25 خرداد 1389 یعنی حدود 10 سال پیش برای اجرای 10 فاز پارس جنوبی به مبلغ 25 میلیارد دلار با مدت اجرای 35 ماه 5 قرارداد جدید با تامین مالی صد درصد از محل منابع شرکت نفت منعقد شد که اصل این قراردادها کار تحسینبرانگیزی بود و جای تقدیر داشت.
زنگنه تاکید کرد: به این ترتیب برای توسعه 27 فاز پارس جنوبی تا اینجا قرارداد منعقد شد که 10 فاز آن به مرحله اجرا رسید و مابقی یعنی 17 فاز به دولت یازدهم رسید این در حالی است که 35 ماه برای اتمام یک طرح در پارس جنوبی به یک فعالیت ویژه نیاز داشت که حتی یک شرکت پیمانکار خارجی نیز نتوانسته بود به این رکورد دست یابد.
این عضو کابینه دولت دوازدهم ادامه داد: وزارت نفت در آن دوره تصمیم مهمی گرفت که قبل از پایان دولت دهم همه این 10 طرح به مدار اضافه شود و پیمانکارانی که برای این طرحها انتخاب شدند همگی ایرانی بودند ولی همگی در یک سطح و یک اندازه نبودند. برخی پیمانکاران مانند پتروپارس توانایی اجرای 5 یا 6 طرح همزمان را داشتند یا مثل O1 توانایی اجرای یک یا دو فاز را در کنار پیمانکاران خارجی داشتند ولی برخی دیگر تجربهای برای اجرای چنین پروژههایی را نداشتند.
وزیر نفت اضافه کرد: زمانی که در میانه سال 92 کار را شروع کردیم با یک کمبود عظیم گاز در شبکه مواجه بودیم در آن سال 27 میلیارد لیتر فرآورده مایع فقط در نیروگاهها مصرف شد و قیمت آن در آن زمان 18 میلیارد دلار بود که مسائل زیست محیطی بسیاری با مصرف مازوت ایجاد کرد.