مغز با خوردن این خوراکی ها به مرور زمان میمیرد

سیگنال
منتشر شده در 07 خرداد 1397

غذا در واقع سوخت بدن، از جمله مغز، است و باید دانست که غذا می‌تواند از راه های مختلف بر مغز تاثیر گذار باشد. غذا می‌تواند افزایش و ارتقا قدرت مغز را به همراه داشته باشد که این نیز به نوبه‌ خود سلامت عمومی بدن و کیفیت زندگی را تحت تاثیر قرار می‌دهد. با انتخاب غذاهای درست، فرد می تواند از عهده‌ انواع مشکلات و شرایط ذهنی و مغزی برآید.


  • چرا غذا بر مغز تاثیر می‌گذارد
  • دلیل اثر گذاری غذا بر مغز، مواد مغذی، شیمیایی، و دیگر عناصر موجود در آن است. در حقیقت، لازم نیست همیشه غذاهای بخصوصی را مصرف کنید. غذا می‌تواند واکنش هایی را در مغز شما برانگیزد و تنها به این دلیل که از غذا لذت می‌برید، احساس خوبی به شما دست خواهد داد. وقتی غذایی را که دوست دارید، می‌خورید، سطح دوپامین در بدن بالا می‌رود و به شما احساس شادمانی می‌دهد. اما به مرور زمان، وقتی به خوردن غذاهای مورد علاقه‌ی خود ادامه می‌دهید، این اثر از بین می‌رود؛ و این بسیار شبیه اعتیاد به مواد مخدر است که بدن هر بار به مقدار بیشتری برای همان میزان تاثیر نیاز پیدا می‌کند. بنابراین، باید گفت که غذا به منزله‌ مواد مخدر برای مغز است.
  • از طرف دیگر، غذا برای مغز ضروری است و با فراهم کردن مواد مغذی مورد نیاز، باعث ادامه‌‌ فعالیت آن می‌شود. غذا در تولید سروتونین (serotonin)، که در مسیر دستگاه گوارش تولید می شود، نقش دارد. مغز برای تنظیم عملکردها مانند خلق و خو، اشتها، و تحمل درد به سروتونین نیاز دارد. نوع غذایی که می‌خورید، مقدار و نوع مواد مغذای را که دراختیار مغز قرار می گیرد و میتواند باعث و یا مانع عملکرد بهتر آن شود.
  • اثرات منفی و مثبت غذا
  • همانطور که می‌بینید، غذا می‌تواند اثرات مثبت یا منفی بر مغز به جای بگذارد. مطالعات بسیاری توسط متخصصان ، انجام شده است تا روشن گردد که غذا چگونه مغز را تحت تاثیر قرار می‌دهد و چرا برخی از غذاها از چنین تاثیری برخوردارند. این مطالعات نشان داده اند برخی از غذاها بسیار مفید و برخی دیگر مضر هستند.
  • اسیدهای چرب امگا 3 برای مغز فوق العاده هستند و در یادگیری و تقویت حافظه تاثیر بسزایی دارند. مصرف غذاهای حاوی این چربی ها مانند ماهی و گردو، ریسک ابتلا به اختلالات خلقی، افسردگی، و جنون را کاهش می‌دهد. روی دیگر سکه اینست که اگر فردی به مقدار کافی امگا 3 مصرف نکند، با احتمال بیشتر ابتلا به اختلالات ذهنی مواجه و مشکلات یادگیری و حافظه در کمین وی خواهند بود.
  • شکر اغلب ماده ای مخرب به شمار می‌آید و مصرف بیش از اندازه‌ آن با خطر جنون همراه است. علاوه براین، باعث مقاومت در برابر لپتین شده که در اینصورت مغز در تشخیص سیری به شما کمک نمی کند.
  • سبزیجات و میوه جات سرشار از موادی هستند که به مغز کمک می‌کنند. دریافت مواد مغذی سالم و درست، عملکردهای مغز را بهبود می‌بخشد و شما را هوشیارتر و سالمتر نگه می‌دارد.

گلوتن یکی دیگر از موادی است که می بایست مراقب آن بود. بسیاری از افراد از کم تحملی یا حساسیت رنج می‌برند. گلوتن دارای اثرات منفی بر روی مغز است. این اثرات شامل گیجی، خستگی، و مشکلات خلقی است.

دیدگاه کاربران