http://persian.euronews.com/ فرود موفقیت آمیز کاووشگر کیوریاسیتی (کنجکاوی) بر سطح مریخ متخصصان سازمان ملی هوانوردی و فضایی آمریکا را غرق در شادی و هیجان کرد.
نتیجه یش از یک دهه تلاش برای طراحی، برنامه ریزی و آماده سازی مقدمات این سفر فضایی هشت ماهه منوط به هفت دقیقه آخر فرود کنجکاوی بود. آنچه از آن با عنوان «هفت دقیقه وحشت» یاد شده است.
و حالا ماموریت این کاوشگر برای یافتن نشانهها حیات در مریخ آغاز شده است.
چارلز بولدن، مدیر ناسا که از این پس لحظهای آرام و قرار ندارد و بی صبرانه یافتههای این کاوشگر را دنبال میکند گفت: «امروز و در همین لحظه، چرخهای کاووشگر کیوریاسیتی زمینه را برای سفر بشر به مریخ آماده میکند. کیوریاستی، پیچیدهترین مریخ نوردی که تاکنون ساخته شده هم اکنون بر سطح سیاره مریخ و در جستجوی یافتن پاسخی به این سوال است که آیا در مریخ حیات وجود داشته یا در آینده حیات میتواند در این سیاره در جریان باشد.»
نخستین تصاویر دریافت شده با درجه وضوح پایین بودند. انتظار میرود که نخستین تصاویر رنگی ارسالی این کاوشگر از محیط پیرامون خود در روزهای آینده به زمین برسد.
مریخ نورد کنجکاوی با سرعت ۲۱ هزار کیلومتر در ساعت به جو مریخ وارد شد، ۱۷ برابر سرعت صوت. این مریخ نورد از سیستم بینظیری برای فرود موفق بر سطح مریخ استفاده کرده است.
کاوشگر کنجکاوی در گودال گیل در کانون تپه ای عظیم فرود آمد. دلیل انتخاب این گودال برای فرود کاوشگر را وجود رسوباتی در آن اعلام کردهاند که بر اثر وجود آب زیاد شکل گرفته است. آنچه به کنجکاوی اجازه میدهد تا شواهدی از وجود نخستین ذرات اساسی در حیات میکروبی را بیابد.
کنجکاوی چهارمین مریخ نوردی است که در این سیاره فرود آمده است.
«ردیاب» نخستین آنها بود که در سال ۱۹۹۷، بیست سال پس از فرود فضاپیمای واکینگ در مریخ فرود آمد. مریخ نوردهای دوقلوی روح و فرصت که به دو سوی مخالف این سیاره فرستاده شده بودند در سال ۲۰۰۴ به زمین بازگشتند.
اما از ۴۰ فضاپیمای اعزام شده به سیاره سرخ، ۲۶تای آنها شکست خوردهاند و یا مانند مدار نورد آب و هواشناسی مریخ در سال ۱۹۹۸ در نزدیکی سیاره ناپدید شدند.
فرود موفق کنجکاوی نقطه عطفی برای ناسا به شمار می رود، بویژه که از کاهش بودجههای تحقیقاتی و از دست دادن برنامههای فضایی شاتل به تنگ آمده است.
جان هولدرن، مشاور ارشد رئیس جمهوری ایالات متحده آمریکا در امور علم و فناوری در واکنش به این موفقیت علمی گفت: «برای کسانی که تردیدی درباره مدیریت ایالات متحده در فضا دارند، در حال حاضر دستگاهی به اندازه خودرو و به وزن یک تن که ناشی از نبوغ آمریکایی است بر سطح مریخ نشسته و به طور حتم هرگونه تردید را از میان بردارد.»
صدها هزار نفر در سراسر جهان از طریق رسانهها شاهد فرود کنجکاوی بودند. هم اکنون ایالات متحده آمریکا یک گام دیگر به هدف باراک اوباما، یعنی اعزام فضانوردان به مریخ تا اوایل دهه ۲۰۳۰ نزدیکتر شد.
Youtube http://www.youtube.com/euronewspe
Facebook http://www.facebook.com/euronews.pe
Twitter http://twitter.com/euronews