### انواع رایج هپاتیت ویروسی کدامند؟
معمولترین انواع هپاتیت ویروسی HAV، HBV و HCV هستند. البته امروزه تکنیکهای پیشگیری و واکسنها بهطور قابلتوجهی شیوع عفونتهای هپاتیتی ویروسی را کاهش دادهاند.
### هپاتیت نوع A
در کشورهای در حال توسعهای که دارای شرایط بهداشتی ضعیفی هستند، بیشتر کودکان تا قبل از 10 سالگی به ویروس هپاتیت A آلوده میشوند. افرادی که در دوران کودکی آلوده میشوند، علایم قابلتوجهی را تجربه نمیکنند. در چنین شرایطی، اپیدمیها غیر معمول هستند، بهعلت اینکه کودکان بزرگتر بهطور کلی دارای مصونیت هستند. در این مناطق شیوع بیماری دارای نشانه، کم است. از طرف دیگر در میان کشورهای در حال توسعه، کشورهایی که دارای اقتصاد انتقالی هستند و مناطقی که در آنها شرایط بهداشتی متغیر است، کودکان اغلب در اوایل کودکی از عفونت میگریزند و بدون کسب ایمنی به بزرگسالی میرسند. این وضعیت میتواند منجر به تجمع افراد بالغی شود که اصلا عفونی نشدهاند و دارای مصونیت هم نیستند.
این حساسیت بالا در گروههای سنی مسنتر ممکن است منجر به افزایش نرخ بیماری و شیوع گستردهی بیماری در این جوامع شود. در کشورهای توسعهیافته با شرایط بهداشتی مناسب، میزان عفونت پایین است. بیماری ممکن است بین نوجوانان و افراد بالغ عضو گروههای تحت خطری مانند افراد تزریقکنندهی مواد مخدر، مردان دارای رابطه جنسی با مردان دیگر، مسافرین مناطق دارای شیوع بالا و جمعیتهای ایزولهشدهای مانند جوامع بسته، اتفاق بیفتد. اگرچه زمانی که ویروس وارد چنین جوامعی میشود، سطح بالای بهداشت موجب توقف انتقال ویروس بین افراد شده و از شیوع آن جلوگیری میشود. طبق نتایج یک مطالعه شیوع سرولوژیکی (بر اساس وجود آنتیبادیهای مربوط به ویروس در خون افراد) ویروس هپاتیت A در تهران، گلستان و هرمزگان بهطور کلی 86 درصد بوده است.