علی بیگدلی در گفت وگو با دیپلماسی ایرانی معتقد است اگر عربستان سعودی و یا امارات متحده عربی در تحقیقات خود به مدرک غیرقابل انکاری در خصوص دست داشتن ایران در حمله به عربستان و امارات متحده عربی برسند، یقینا پرونده ایران به شورای امنیت ارجاع داده خواهد شد. اگر پرونده ایران هم ذیل فصل هفتم قرار گیرد، آن گاه دایره حملات و فشارها بر علی کشور به بیشترین حد خود خواهد رسید. اگر چنین وضعیتی شکل گیرد کشور از چهار جهت شورای امنیت سازمان ملل، کنگره آمریکا، کاخ سفید و اتحادیه اروپا مورد شدیدترین تحریم ها قرار خواهد گرفت. بعد از حمله موشکی انصارالله یمن به ناو جنگی عربستان که به تعلیق موقت کشتیرانی ریاض در باب المندب انجامید و نیز حمله پهبادی ارتش یمن به فرودگاه ابوظبی اکنون می توان احساس کرد که چهره تحولات منطقه خاورمیانه به خصوص منطقه خلیج فارس در حال دگرگونی است. دگرگونی گه می تواند پای اروپا و آمریکا را دوباره به این منطقه بکشاند واحتمال وقوع هر سناریویی را محتمل کند. از این رو دیپلماسی ایرانی برای تحلیل این وضعیت و نیز بررسی اقضائات ایران در آینده منطقه در سایه حملات یمن به عربستان و امارات گفت وگویی را با دکتر علی بیگدلی، استاد دانشگاه شهید بهشتی و کارشناس مسائل بین المللی صورت داده است که در ادامه می خوانید:
پس از ادعای انصارالله یمن در حمله موشکی چهارشنبه هفته گذشته به ناو جنگی عربستان سعودی که به ادعای ریاض دو نفتکش این کشور مورد اصابت موشکی قرار گرفته و به موازاتش تعلیق موقت فعالیت های کشتیرانی ریاض در تنگه باب المندب و نیز بیانیه ارتش یمن در حمله پهبادی به فرودگاه ابوظبی در مجموع موجب شد تا چهره منطقه و به خصوص کشورهای حاشیه خلیج فارس تغییر جدی پیدا کند. اساسا با توجه به این که جامعه جهانی، انصارالله یمن و حوثی ها را جدای از سیاست های تهران نمی داند این شرایط چه اقتضائاتی را برای کشور در آینده خواهد داشت؟
بعد از صحبت های روحانی مبنی بر بستن تنگه هرمز و در ادامه نیز اظهار نظر تمام مقامات نظامی کشور در همین رابطه از قبل قابل پیش بینی بود که وضعیت منطقه در آستانه یک تغییر و تحول جدی است. چرا که اعلام نظر نظامیان نشان از این داشت که تحولات به سمت نمایش قدرت تهران در منطقه خواهد بود. لذا در این رابطه ایران از ساده ترین راه و از طریق ارتباطات خود با حوثی های و انصارلله یمن دست به این نمایش قدرت در منطقه زد. حتی برخی از رسانه های اذعان داشتند که رفت و آمد هایی میان ایران و حوثی ها در چند وقت اخیر روی داده و برخی ادوات نظامی مانند تعدادی قایق تندرو در اختیار یمن قرار گرفته است. هر چند در این برهه این مسائل چندان مهم نیست، اما در پس اقدامات آخر هفته گذشته یمن در خصوص عربستان و امارات متحده عربی همه تقصیرها بر گردن ایران خواهد افتاد. در این رابطه هم سخنان تند سردار سلیمانی نشان از این دارد که گویا قدرت نمایی ایران به همین جا ختم نخواهد شد. لذا می تواند تبعات سنگینی برای کشور داشته باشد. با رصد این شرایط است که دیروز هم اخباری مبنی بر ائتلاف جدی تر سیاسی، امنیتی و به خصوص نظامی کشورهای عربی منطقه خلیج فارس در قبال مساله جنگ یمن و ایران در حال شکل گیری است. این ائتلاف چند پیامد مهم دربر خواهد داشت. خرید تسلیحات بیشتر از غرب، اتحاد پررنگ تر کشورهای عربی به خصوص این ائتلاف می تواند به احیای شورای همکای خلیج فارس بینجامد. مساله بعدی هم احتمال حضور بازیگران فرامنطقه ای و از همه مهم تر از بین رفتن برخی فضاهای تنفسی ایران من جمله قطر. به عبات دیگر در صورت تشدید همکاری های این ائتلاف امکان بازگشت همکاری قطر با کشورهای عربی هم وجود خواهد داشت. به هر حال اکنون حلقه منطقه ای خلیج فارس روز به روز در حال تنگ تر شدن است.