بهروز نعمتی در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، در این باره تصریح کرد: با توجه به اتمام مهلت یک ماهه رئیس جمهور برای حضور در مجلس و پاسخ به سوالات نمایندگان در روز دهم شهریور ماه ، دولت طی نامه ای به مجلس اعلام کرد که آقای روحانی روز سه شنبه برای پاسخ به سوالات نمایندگان در نشست علنی مجلس حضور می یابد.
براساس ماده 213 آیین نامه داخلی مجلس؛ مدت طرح سؤال یا سؤالات از طرف نمایندگان منتخب سؤالکنندگان حداکثر سی دقیقه و مدت پاسخ رئیس جمهور حداکثر یک ساعت است که طرفین میتوانند وقت خود را به دو بخش تقسیم نمایند و در این صورت همه سؤالات و پاسخها در بخش اول وقت هر یک از دوطرف بیان میشود و در بخش دوم ابهامات سؤالکنندگان و پاسخهای رئیس جمهور مطرح میگردد.
همچنین بر اساس تبصره این ماده؛ پس از این مرحله، درباره پاسخ رئیس جمهور به هر یک از سؤالات از نظر قانعکننده بودن به صورت جداگانه رأیگیری میشود.
چنانچه اکثریت نمایندگان حاضر در جلسه از پاسخ رئیس جمهور به سؤالی قانع نشده باشند و موضوع مورد سؤال، نقض قانون و یا استنکاف از قانون محسوب شود، آن سؤال به قوه قضاییه ارسال میشود.
طرح سوال از رئیس جمهور در جلسه علنی دهم مرداد مجلس اعلام وصول شد، در ابتدا متقاضیان سوال 92 تن از نمایندگان بودند که پس از ارجاع سوال به کمیسیون اقتصادی، این کمیسیون با حضور نمایندگان دولت و متقاضیان سوال محورهای پنج گانه سوال را بررسی کرد و در نهایت گزارش کمیسیون اقتصادی دوم مرداد ماه به هیات رئیسه مجلس ارسال شد.
در نهایت بعد از بررسی، 80 نماینده بر تقاضای خود باقی ماندند بنابراین مستند به اصل 88 قانون اساسی این سوال اعلام وصول شد.
با توجه به اتمام مهلت مقرر در آیین نامه داخلی مجلس و عدم اقناع بیش از یک چهارم نمایندگان مجلس از پاسخ های نمایندگان رئیس جمهور، سوال با 5 محور و امضای 80 تن از وکلای مجلس اعلام وصول شد.
بر این اساس؛ عدم موفقیت دولت در کنترل قیمت کالا و ارز، استمرار تحریم های بانکی، عدم اقدام شایسته دولت در خصوص کاهش نرخ بیکاری، رکود اقتصادی شدید چندین ساله و افزایش شتابان نرخ ارزهای خارجی و کاهش شدید ارزش پول ملی از محورهای پنج گانه سوال از رئیس جمهور است.