توان تامین 50 درصد شیرخشک در داخل کشور

اخبار تماشایی
منتشر شده در 21 شهریور 1397

دبیر انجمن صنفی تولیدکنندگان شیرخشک صنعتی کشور گفت: روزانه 2 هزار تن شیرخشک تولید می‌کنیم که به راحتی نیاز کشور را تامین کرده و احتیاجی به واردات نیست و نباید ارز یارانه‌ای برای شیرخشک در نظر گرفته شود.


با افزایش قیمت ارز از یکسو و رونق گرفتن بازار صادراتی شیرخشک از سوی دیگر، کارخانجات لبنی نسبت به کاهش تولید شیر از سوی دامداران معترض شده و برای حل چاره خود دست به دامان وزیر صنعت شدند.


کارخانجات صنایع لبنی ادعا می‌کنند که دامداران به جای آنکه شیر خام تولیدی خود را به صورت روزانه تحویل این صنایع بدهند، آن را مستقیم تبدیل به شیرخشک کرده و به صورت قاچاق و با ارز آزاد از کشور خارج کرده و می‌فروشند. 


کار بدان‌جا رسید که محمد شریعتمداری وزیر صنعت، معدن و تجارت طی نامه‌ای صادرات شیرخشک را ممنوع کرد و از طرف دیگر شیرخشک به عنوان کالاهای اولویت یک در لیست دریافت ارز یارانه‌ای قرار گرفت. موضوعی که محمود حجتی وزیر جهاد کشاورزی به عنوان متولی این موضوع از آن اظهار بی‌اطلاعی کرد.


در پی این موضوع انجمن صنفی گاوداران و انجمن صنفی تولیدکنندگان شیرخشک در نشستی خبری با خبرنگاران به این موضوع واکنش نشان داده و اظهاراتی را عنوان کردند. 


احمد مقدسی رئیس انجمن صنفی گاوداران، گفت: بعد از چهار سال اذیت و آزار از سوی کارخانجات لبنی که نرخ واقعی خرید شیرخام را رعایت نمی‌کردند، تا جایی که دولت مجبور شد 200 میلیارد تومان مشوق صادراتی برای رونق صادرات شیرخشک و فرآورده‌های لبنی درنظر بگیرد. جالب‌تر اینکه کارخانجات 3 تا 4 ماه با تاخیر پول گاوداران را می‌پرداختند. 


وی تصریح کرد: به همین دلیل از تیر ماه تصمیم گرفتیم شیر خود را به صورت مستقیم به صنایع شیرخشک تحویل دهیم و پول را در اسرع وقت دریافت کنیم و ظاهرا صنایع لبنی از این موضوع ناراحت هستند و شیرخشک را بهانه کرده‌اند. 


رئیس انجمن صنفی گاوداران با اشاره به اینکه اول صادرات را ممنوع کردند که بعد بتوانند بگویند در کشور کمبود داریم و ارز دولتی بگیرند و اگر ارز 4200 تومانی به شیرخشک وارداتی اختصاص یابد، شیر مازاد در بازار ایجاد می‌شود، قیمت شیر پایین‌ می‌آید و با این کار می‌خواهند شیر را از گاوداران ارزان بخرند که در نهایت سبب تعطیلی دامداری‌ها و کارخانجات شیرخشک می‌شود.

دیدگاه کاربران