پنجمین نشست قند پارسی با حضور غلامعلی حداد عادل

اخبار تماشایی
منتشر شده در 08 مرداد 1397

حداد عادل در نشست قند پارسی گفت: ملت ایران با داشتن فرهنگ و تمدن غنی که امروز مخاطبان و مردم فراوانی را جذب خودش کرده هرگز دنبال فکر و اندیشه غربی نخواهند رفت و همواره بر تفکرات و آرمان های این نظام و کشور پایبند و استوار خواهند بود.


پنجمین نشست قند پارسی در سالن همایش الزهرای سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی شب گذشته با حضور غلامعلی حداد عادل رئیس فرهنگستان زبان و ادب پارسی، ابوذر ابراهیمی ترکمان رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با حضور جمعی از فارسی آموزان برگزار شد.


در این مراسم 6 نفر از فارسی آموزان و اساتید سخنرانی و شعرخوانی داشتند. و جمعی از فارسی آموزان از جمله:نیلوفر ناربایوا از ازبکستان، محمد احسن الهادی از بنگلادش، آراکسا زهرابیان از ارمنستان، حسن مصری از سوریه، ویسی تورن از ترکیه و نامدار عباس از هند به ایراد سخن پرداختند.


در این مراسم دو کلیپ از شعر خوانی فاضل نظری و شاعر هندی در محضر رهبر انقلاب همزمان با نیمه ماه مبارک رمضان برای حضار پخش شد.


ترکمان: شعرا درصدد بودند مفاهیم را برای همه بشر با زبان و ادبیات کوتاه شعر به دیگران منتقل کنند


بر اساس این گزارش، ابوذر ابراهیمی ترکمان رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در این مراسم با بیان اینکه بزرگان، اندیشمندان، شاعران و ادیبان، هر زمان به چیزی می اندیشیدند تلاششان این بود که با مفهومی شیرین و قالبی لذت‌بخش، مفاهیم و حرفها را به مخاطبان منتقل کنند بیان کرد: به همین دلیل به سعدی و حافظ را شیرین‌سخن خطاب می کردند و از سویی تمامی شعرا درصدد بودند مفاهیم را برای همه بشر با زبان و ادبیات کوتاه شعر به دیگران منتقل کنند. 


به گفته ابراهیمی، علت سخن شاعران به زبان شعر، تنها گستره نفوذ بیشتر زبان فارسی برای مخاطبان بود.


رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در ادامه سخنان خود به ویژگی‌ها و شاخص زبان فارسی اشاره کرد و گفت: زبان فارسی در واقع زبان حکمت، اندیشه، صلح، دوستی، محبت، صمیمیت، عشق و علاقه است. 


ابراهیمی ترکمان در عین حال، کاربردهای گوناگون زبان فارسی در دوران مختلف بشر و همچنین جوامع دیگر را برشمرد و گفت: در زبان فارسی، شاعران و ادیبان قدرت فراوانی برای انتقال و ابراز آنچه در درون آنها می گذرد از خود بروز می دهند.


به گفته وی با زبان فارسی همگان می توانند عشق بورزند، بخندند و در عین حال بگریند چرا که این زبان، عامل پیوند دل و روح و روان افراد با یکدیگر است.


عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در ادامه خطاب به مهمانان فارسی زبان خارجی حاضر در این‌ مراسم گفت: حضور تک تک شما بیانگر ضریب بالای نفوذ زبان فارسی است که باعث شده شما را فرسنگها دورتر به این کشور کشیده و علاقه آموختن این زبان را در شما به وجود آورد.


ابراهیمی ترکمان همچنین اهمیت و نحوه فعالیت و همکاری بنیاد سعدی با این سازمان را یادآور شد و گفت : بنیاد سعدی در واقع مجموعه تخصصی است که در گسترش و ترویج زبان فارسی در دنیا تلاش فراوانی کرده است. 


رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در عین حال تاکید کرد: هر کوششی برای آموختن زبان فارسی به مثابه آموختن اخلاق، دوستی، صلح، همدلی، همگرایی، وفای عهد، همصدایی، همراهی و همکاری افراد و ملل مختلف است. 


عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تاکید کرد: اگر امروز ملت شریف و بزرگ ایران این همه سختی و مشکلات را تحمل می کند تنها بخاطر حفظ و نگهداری از فرهنگ، تمدن و ادبیات این مرزو بوم است. 


حداد عادل اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران امروز به مرحله ای رسیده است که بیش از یکصد هزار عنوان کتاب در سال در آن به چاپ می رسد که حدود60درصد از این کتاب ها چاپ اولی هستند. 


رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی در ادامه به تشریح عملکرد و فعالیت های انجام گرفته این فرهنگستان و بنیاد سعدی پرداخت و اظهار داشت: برگزاری حدود 55 دوره برای تربیت معلم زبان فارسی از میان فراگیران این زبان، پشتیبانی از 200 استاد زبان فارسی و پشتیبانی و برپایی حدود 300 کلاس درس بخشی از این فعالیت ها است. 


حداد عادل تاکید کرد: مصمم هستیم تا چراغ فروزان زبان فارسی را خارج از مرزهای ایران اسلامی همواره روشن و پرفروغ تر کنیم و روز به روز به میزان درخشش و روشنایی آن بیافزائیم.


در ادامه این مراسم شماری از فارسی زبانان از 13 کشو ر دنیا به ایراد سخن پرداخته و سروده های خود را برای حاضران قرائت کردند.


پنجمین نشست قند پارسی و هشتاد و پنجمین دوره دانش افزایی زبان و ادبیات فارسی با حضور بیش از 40 فراگیر از 13 کشور جهان با حضور غلامعلی حداد عادل رئیس فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی و جمعی از مهمانان و شاعران داخلی و خارجی در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برگزار شد.

دیدگاه کاربران