سخنگوی قوه قضاییه گفت: خبر منتشر شده در خصوص گم شدن 9 میلیارد دلار صحت ندارد و اخبار دیگری هم مشابه این خبر به دولت گذشته نسبت میدادند که آن هم صحت ندارد.
حجت الاسلام محسنی اژهای در ادامه نشست خبری خود در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا خبر منتشر شده در خصوص گم شدن 9 میلیارد دلار صحت دارد؟ افزود: آقای یوسفیان ملا نماینده مجلس و فرد فعالی است و پیگیر مفاسد اقتصادی هم هست و دادستان تهران وی را خواست و از او در خواست توضیح کرد و از این پس هر کسی هم حرفی بزند باید مستندات خود را ارائه کند.
وی گفت: ظاهرا آقای یوسفیان ملا گفته که این گونه نگفته است و بحث او این بوده که مقداری از این مبلغ مشخص است و مقداری مشخص نیست چه شده است.
سخنگوی قوه قضاییه افزود: برخی دولتمردان مطالبی به دولت قبل منتسب میکردند که مثلا 18 میلیارد دلار گم شده است و این تعبیرها هم درست نیست و نه آن زمان گم شده بود و نه الان گم شده است.
وی گفت: ما به دنبال این هستیم که ثبت سفارشهای سال 96 و 97 صحیح بوده است یا نه؟ آیا آن مقداری که ثبت سفارش شد ارز تخصیص یافت یا نه؟
محسنی اژهای افزود: در برخی موارد تخفیفهای ارز خلافهایی رخ داده است و در این باره برخی از قوه قضاییه توقع دارند خیلی سریع به آن رسیدگی کنیم در حالی که مشخص شدن این موضوعات نیاز به بررسی دارد.
سخنگوی قوه قضاییه گفت: سامانهای تشکیل شد و وزارت صنعت، معدت و تجات و سازمان مربوطه مسئول اصلی ثبت سفارش هاست.
وی افزود: در یک زمانی برای سفارش کالا، محدودیتی و در یک زمان ممنوعیتی اعمال شد و در زمان محدودیت و ممنوعیت، افرادی آمدند و ثبت سفارش کردند و کالا ترخیص شد یا در گمرک است.
محسنی اژهای گفت: اینها کسانی هستند که در مظان اتهام هستند و تعدادی از اینها از دست اندرکاران وزارت صنعت، معدن و تجارت هستند که از چند نفری تحقیق شد و چند نفر هم بازداشت شدند.
وی افزود: در مورد وارد کنندگان کالا و تخفیف دهندگان ارز باید مشخص شوند که در چه بخشی تخلف صورت گرفته است؛ گمرک خلاف کرده یا وزارت صنعت، یا بانک مرکزی و یا همه؟ اینها باید بررسی شود و اینها کار قوه قضاییه را مشکل میکند.
سخنگوی قوه قضاییه گفت: در هر صورت همه قائل به تخلف هستند، اما اصلا این مبلغ درست نیست و 9 میلیارد دلار گم نشده است و برخی ثبت سفارش کردند و ارز تخصیص نیافت و برخی ارز گرفتند و مثلا کالا هنوز ترخیص نشده است.