رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به لزوم توجه به دولت الکترونیک گفت: اگر ما میخواهیم مردم از دست این روشهای رشوهگیری در ادارات رها شوند باید دولت الکترونیک به وجود بیاوریم. البته ما در قانون برنامه اذعان داشتهایم که این مسئله باید تا پایان سال دوم برنامه شکل بگیرد و در حال حاضر به پایان سال دوم برنامه نزدیک هستیم و باید این مسئله را پیگیری کنیم البته بنده قبول دارم بخشهای مختلفی اقداماتی داشتهاند، اما این اقدامات باید به هم لینک شود و رفتار ساختارهای حکومتی ما که کمی قدیمی است، عوض شود.
وی افزود: اگر دولت الکترونیک جایگزین ساختارهای قدیمی شود 50 درصد از مفاسد از بین میرود.
لاریجانی با اشاره به برخی از قوانین و مقررات زائد تاکید کرد: ما قانونی را در مجلس میگذرانیم، اما در ادامه دستورالعملهای متکثر باعث میشود تا ریش مردم گروی این مسائل کارمندی بماند. علیالخصوص در حوزه سرمایهگذاری بنابراین باید ببینیم چقدر این قوانین و مقررات زائد است تا آنها را حذف کنیم.
وی ادامه داد: همچنین ما باید از منظر قانونگذاری تا آنجایی که میتوانیم قوانین را مستند بر آییننامه نکنیم لذا در حال حاضر مُد شده است که قانون بنویسیم و آن را مستند بر آییننامه کنیم. شما وقتی قوانین گذشته را میبینید اصلا این قوانین مستند بر آییننامه نیست بنابراین هر نکته مهمی است باید در قوانین ذکر شود تا متوقف به آییننامه نشود.
لاریجانی در تحلیل خود از شرایط کشور گفت: مقداری از آسیبهایی که در کشور وجود دارد به تصمیمات درونی کشور و مقداری از آن هم به دخالتهای دیگران معطوف میشود. من اخیرا دیدیم که برخی از سرویسهای اطلاعاتی برخی از کشورها دشمن ما لعاب کارشان را چیزهای دیگری گذاشته اند. در این جلسه ابتدا محمود صادقی نماینده مردم تهران و رئیس فراکسیون به ارائه گزارشی از چگونگی بررسی های علمی و تحلیلی صورت گرفته با کمک مرکز پژوهش های مجلس در زمینه مبارزه با فساد پرداخت.
وی در ابتدای سخنان خود گفت: یکی از اقدامات و درخواست های ما از مرکز پژوهش ها برای تهیه برنامه راهبردی، شفاف سازی اقتصادی بوده است.