### -تکنیک رنگ زدن یکنواخت:
در این روش رنگ آمیزی به صورت یک دست انجام می شود .به این صورت که قلم به طور کامل از رنگ پر است وسعی میکنیم تمام سطح به یک مقدار رنگ را جذب کند و یکنواخت شود. کلید این روش در کنترل مایع است. یک رنگ یکنواخت عالی زمانی بدست می آید که هیچ ناحیه تاریکتر یا روشنتری وجود نداشته باشد.
.jpg).jpg)
### 2-روش رنگ زدن مدرج در آبرنگ:
رنگ آمیزی در این روش از یه نوع درجه بندی رنگ بدست می آید که در ابتدا با قلمو رنگ برداشته میشود و در هر مرحله میزان آب بیشتری به قلمو اضافه می شود به این معنی که از رنگ تیره تر به روشن تر حرکت کنیم یا بالعکس این روش معمولا در رنگ آمیزی آسمان از ناحیه روشنتر از خط افق استفاده می شود.در این روش نیز میتوان از یک رنگ شروع و به رنگ دیگری نیز برسیم.
### 3- تکنیک روش خراشیدن کاغذ:
از تکنیک های محبوب آبرنگ خراشیدن سطح است. زمانی که کاغذ آبرنگ مرطوب است به راحتی می توان سطح آن را با یک شیء نوک تیز خراش داد. خراشیدن کاغذ باعث پاره شدن سطح نرم آن می شود.
### .jpg).jpg)
قسمت پاره شده آبرنگ را زودتر از قسمت های سالم کاغذ جذب می کند و در نتیجه رنگ دانه های بیشتری در این قسمت جمع خواهد شد و بعد از خشک شدن قسمت آسیب دیده تیره تر خواهد شد. برای خراشیدن کاغذ، از هر شیء نوک تیزی مثلا انتهای دسته قلم مو،سوزن، نوک کاردک نقاشی و یا حتی ناخن می توان استفاده کرد.
### 4-روش خیس در خیس آبرنگ:
بیشتر هنرمندان روش خیس در خیس را مهم ترین روش آبرنگ می دانند به این دلیل که هیچ چیز را نمی توان کپی کرد و رنگها و آب راه خودشان را می روند.شما هیچ کنترلی در این روش ندارید پس باید اجازه دهید رنگها چرخش خود را داشته باشند. با یک قلمو بزرگ کل کار را با آب خیس می کنیم و می گذاریم کمی آب جذب کاغذ شود و بعد رنگ می گذاریم.
در این روش هم می توان رنگ مورد نظر را در پالت ساخت و هم می توان مستقیم بر روی کاغذ ولی بهتر است در پالت رنگ ها مخلوط شوند. تکنیک خیس در خیس فرآیند به کارگیری رنگ بر روی کاغذ خیس می باشد و یکی از تکنیک های عالی برای خلق پس زمینه های محو با جزئیات اندک است .
### 5-روش خشک در خشک در آبرنگ :
در این روش قلم با رنگ غلیظ روی کاغذ خشک قرار می گیرد. رنگ کاملا تیز ( نه محو) و رنگ کاملا پر رنگ است. اگر رنگ خیلی غلیظ باشد بعضی از قسمت های کاغذ ممکن است رنگ نگیرد . این روش برای جاهایی که ظرافت لازم است و جاهایی که نیاز به پخش شدن رنگ نیست استفاده میشود.
### 6-روش خشک در خیس:
روش خشک در خیس به رنگ غلیظ (قلم موی نسبتا خشک) در کاغذ خیس گفته می شود. در این روش رنگها پر رنگ تر هستند و با توجه به میزان خیس بودن کاغذ میزان محو شدن رنگها متفاوت است.
### 7-روش خیس در خشک :
روش خیس در خشک به رنگ غلیظ روی کاغذ خشک گفته می شود. رنگها به علت خشک بودن کاغذ دارای لبه های تیزی هستند ولی به علت رقیق بودن رنگ کمرنگ هستند. ( باز هم بستگی به غلظت رنگ دارد)
### 8-تکنیک برداشتن رنگ :
اغلب رنگ های آبرنگ پس از خشک شدن قابل حل و برداشتن از روی کاغذ باقی می مانند . شما می توانید رنگ خیس یا خشک شده را بردارید: اگر رنگ برروی کاغذ خیس بود می توانید از یا قلموی نم دار تمیز برای پا کردن قسمتهایی که میخواهید استفاده کنید.
اندک به وجود آورد. پاشیدن کمی نمک بر روی رنگ مرطوب نقاط گل مانند و نامنظم زیبا و ظریفی را به وجود می آورد . هر یک از کریستال های نمک رنگ را از خود دور کرده و فضای روشن تری را در زیرشان به وجود می آورند.