عباس جعفری دولت آبادی در ارتباط تصویری با بخش خبری 21 شبکه یک سیما با اشاره به قانون مبارزه با اخلال گران اقتصادی مصوب سال 1369 گفت: در این قانون هفت مصداق از جمله قاچاق عمده ارز و اخلال در تولیدات و صادرات پیش بینی شده است و بر اساس ماده 2 این قانون؛ اگر قاچاق عمده باشد، مجازات اعدام و 20 سال حبس، جزای نقدی و ضبط همه اموالی که از این طریق به دست آمده پیش بینی شده است. دادستان عمومی و انقلاب تهران افزود: مجازات اعدام در فرضی است که مقابله با نظام یا اقدامات مجرم، موثر باشد.
جعفری دولت آبادی ادامه داد: این قانون ویژه اشخاص حقیقی نیست بلکه اشخاص حقوقی را هم شامل می شود بنابراین دستگاه های دولتی و تعاونی ها هم اگر مشمول مصادیق این قانون باشند از جمله شرکت های خودروسازی که ممکن است در توزیع، اخلال ایجاد و یا احتکار کنند ممکن است مشمول این قانون شوند.
وی اضافه کرد: این قانون تصریح دارد که همه عوامل از جمله مباشر، معاون، شرکای جرم هم مشمول مجازات می شوند و مجازات های مقرر شامل، تخفیف، تعلیق و یا تقلیل مجازات نخواهند شد.
دادستان عمومی و انقلاب تهران با بیان اینکه رسیدگی به این جرایم در صلاحیت دادگاه های انقلاب است، تاکید کرد: این قانون، کاملا مترقی است.
وی افزود: در برخی موارد از جمله در پرونده منصور آریا و بابک زنجانی این قانون اجرا شده است و پرونده هایی هم در این باره در دادستانی مطرح است.
جعفری دولت آبادی به همه فعالان اقتصادی و تجار هشدار داد که اگر مشمول این قانون شوند دادستانی با قاطعیت به آن ورود می کند.