مسئله ارز ترجیحی به عنوان یکی از بسترهای ایجاد کننده فساد و مافیا در چند سال اخیر همواره محل بحث در محافل کارشناسی و تصمیم گیری بوده است.
سید حسامالدین شریفنیا عضو هیئت مدیره انجمن علمی اقتصاد و مدیریت داروی ایران در این باره گفت: یکی از مواردی که در سالهای اخیر موجب افزایش شائبه وجود فساد در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی شده است تخصیص ارز 4 هزار و 200 تومانی یا همان ارز ترجیحی به این حوزه است.
این درحالی است که سیاستهای کلی سلامت نیز بر مدیریت منابع از طریق بیمهها تاکید کرده بود منابعی که یکی از مهمترین آنها ارز ترجیحی است.
حمیدرضا دهقانی نیا سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز در این باره گفت: باید ارز یا به مصرف کننده نهایی که بیمار است یا به بیمهها پرداخت شود ولی مشروط به این موضوع که پرداخت حق بیمه در خصوص این داروها منوط به استعلام از سامانه کنترل اصالت و سلامت یا همان تیتک سازمان غذا و دارو شود و این سامانه تکمیل شود.
به غیر از انتقال منابع ارزی به بیمه باید دید دولت و سازمان غذا و دارو برای مقابله با مافیا و فساد در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی تا چه میزان به حل مشکل نبود شفافیت و انحصار پرداخته است.