دپوی کالا در گمرک به نفع ما نیست

اخبار تماشایی
منتشر شده در 07 مهر 1397

رئیس کل گمرک ایران: نوسانات نرخ ارز ،​موضوع کارت های یکبار مصرف و مشکلات مربوط به گواهی سازمان حمایت از حقوق مصرف کنندگان از مهم ترین علل دپو و انباشت کالا در گمرگ است.


فرود عسگری در نشست دادستانی تهران که با حضور مسوولان گمرک و تعزیرات و برای بررسی روند ترخیص کالا از گمرک و همچنین بررسی تخلفات مرتبط با واردات خودرو برگزار شد، افزود: ما برای ترخیص هر چه سریع تر کالا ،​چندین مصوبه از ستاد مقابله با تحریم گرفته ایم.


وی گفت : ورود هر کالای تجاری به کشور مستلزم داشتن ثبت سفارش است که حسن اجرای آن را وزارت صمت به عهده دارد و اما محل اجرای آن در گمرک است.


فرود عسگری در توضیح حدود 7 هزار خودرویی که غیر قانونی وارد شده بود هم گفت: هفتم اردیبهشت سال 96 نامه ای به آقای خسروتاج نوشتیم مبنی بر اینکه به نظر می رسد ثبت سفارش ها حذف شده است و حراست وزارت صمت ، 18 دی ماه نامه ای به ما نوشت که بحث دستکاری، جعل یا هک مطرح بوده است.


عسگری افزود: سازمان متولی باید مسئولیت دادها و دیتا را به عهده بگیرد و وقتی حراست اعلام جعل و دستکاری کرد ما برای آن تعداد خودرویی که از گمرک خارج شده بود اعلام جرم کردیم و شرایط و فرآیند ترخیص از لحاظ گمرک درست انجام شده است.


وی گفت: ما پرونده دیگری درخصوص واردات 420 خودرو داشتیم که این پرونده هیچ مشکلی نداشت و اظهار گمرکی هم شده بود اما گزارشی درخصوص جعل گواهی مبدأ داریم که البته هنوز مراحل تشریفات آن انجام نشده است.


­رئیس کل گمرک ایران افزود: اگر برای ما احراز شود که مثلاً محل ساخت کالایی ژاپن است اجباری برای گرفتن گواهی مبدأ نداریم.


عسگری گفت: پرونده ای دیگر مربوط به 110 خودرو داریم که کل تشریفات آن انجام شد و بحثی نداشته است و وقتی پروانه برای کالایی صادر می شود به این معناست که اجازه خروج کالا را باید بدهیم.


وی افزود: برای اینکه کالا برای شهرهای مختلف بارگیری شود، باید برای هر کامیون پته صادر کنیم و پته عبور برای سهولت امر است و اگر هم نباشد نشانگر این نیست که کالا قاچاق باشد.


­رئیس کل گمرک ایران درباره پرونده مربوط به خودروهای گناوه هم گفت: تخلفی در این بخش صورت گرفته بود که قبل از استعلام سریال ها، استعلام با تأخیر انجام شد و ما هم مدعی هستیم که چندین دستگاه که تعدادش محدود است قبل از ترخیص ، مواردی داشته است.


عسگری درباره دیگر موضوعات مطرح شده در این نشست درخصوص خروج کالا از انبارهای اختصاصی در گمرک افزود: به موجب قانون ما می توانیم برای همه بخش های تولیدی و تجار اجازه ایجاد انبار اختصاصی بدهیم و در قانون قبلی به بازرگانان این اجازه داده نشده بود که در قانون جدید این اجازه هم داده شد.


وی گفت: انبار اختصاصی در گمرک محصور است و به لحاظ اطفای حریق کنترل می شود و صاحب انبار ضمانتی به ما می دهد و قراردادی میان مدیرعامل و گمرک به صورت یکساله بسته می شود.


­رئیس کل گمرک ایران درباره فروشگاه های شاهد هم افزود: من نمی دانم پشت آن چه کسی است اما آن شخصی که شما نام بردید مورد غضب ما هم هست.


عسگری گفت: در فروشگاه های شاهد کالاهایی به مسافران ورودی به کشور داده می شود که ما چون در این فروشگاه ها تخلفاتی دیده بودیم کمی سختگیری کرده ایم و قرارداد منعقد نمی کردیم.


وی افزود: برای فروشگاه های شاهد کالاهایی که از مبانی مختلف وارد می شود، ورود موقت می کردیم و بابت آن ضمانت نامه بانکی می گرفتیم و اگر فروش صورت نمی گرفت تمدید می کردیم که قراردادهای ما در این زمینه با بنیاد شهید مشخص است.


­رئیس کل گمرک ایران گفت: درخصوص این فروشگاه ها چند جایی مانند مشهد دستور توقیف داده شد اما هم اکنون فروشگاه های شاهد اردبیل و اصفهان فعالیت می کنند البته فعالیت آنها بیشتر در زمان عمره مفرده بود و ما در این فروشگاه ها با شخص خاصی قرارداد نداریم.


عسگری در پاسخ به دیگر مباحث صورت گرفته در این جلسه درخصوص مناطق آزاد و ویژه و اینکه چرا در مناطق ویژه سی بی یو ترخیص می شود؟ افزود: شما جایی را پیدا کنید که منطقه ویژه نداشته باشد و ما به عنوان گمرک از سالها پیش بودیم اما اکنون در دل مناطق آزاد واقع شده ایم.

دیدگاه کاربران