زنجان پایتخت شور و شوق حسینی

به سوی نور
منتشر شده در 27 شهریور 1397

نماینده مردم زنجان و طارم در مجلس برپایی دسته عزاداری حسینه اعظم زنجان را نمادی از عشق و علاقه ملت به سید و سالار شهیدان دانست و عنوان کرد: این مراسم به صورت کاملا مردمی و بدون کمک دولتی برگزار می‌‎شود.


علی وقف چی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت با اشاره فرا رسیدن ایام سوگواری سید و سالار شهدا حضرت اباعبدالله حسین(ع)، عنوان کرد: برپایی دسته عزاداری حسینیه اعظم زنجان که همه ساله در روز هشتم ماه محرم از محل مسجد در خیابان فردوسی تا امام زاده سید ابراهیم حرکت می‌کند، حدود یک قرن قدمت دارد که امروز به بخشی از هویت و یکی از جاذبه‌های گردشگری مذهبی زنجان مبدل شده است.


نماینده مردم زنجان و طارم در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه همه مردم در برپایی این مراسم خودجوش در زنجان سهیم هستند، افزود: ما باید در عین برگزاری چنین مراسم‌های باشکوهی، فرهنگ عاشورایی را نیز وارد زندگی روزمره خود کنیم.


زنجان پایتخت شور و شوق حسینی


وی با اشاره به اینکه استان زنجان مدعی پایتختی شور و شوق حسینی است، افزود: باید دست به دست هم دهیم تا این شهر به عنوان الگویی تمام عیار از فرهنگ عاشورایی مطرح شود و با شاخصه‌های بالای توسعه‌ای، کمترین زندانی، کمترین بزهکاری، بیشترین توسعه علمی قابلیت بالایی داشته باشد.


این نماینده مردم در مجلس اضافه کرد: این مهم، رسالت بزرگی را به دوش همگان می‌گذارد که اگر دوستدار امام حسین(ع) و ائمه هستیم باید مسیر حسینی را انتخاب کنیم و مسیر عقلانیت را پیش بگیریم.


حضور حدود 400 هزار عزادار در دسته عزاداری حسینه اعظم زنجان


وقف چی با اشاره به اینکه تمامی مردم زنجان و مردم شهرهای اطراف که شرایط حضور در این مراسم را داشته باشند، در این دسته عزاداری با شکوه شرکت ‌می‌کنند، افزود: جمعیت حاضر در این مراسم حدود 400 هزار عزادار تخمین زده می‎‌شود.


این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی افزود: مهمانان در این مراسم بزرگ نیز از اقصی نقاط کشور و حتی کشورهای خارجی هستند؛ لذا برگزاری این مراسم عظیم فرصتی طلایی است برای شکوفایی شاخص‌های مختلف استان که به ثبت ملی نیز رسیده است.


وقف چی تأکید کرد: خبرنگاران و اهالی رسانه نیز سهم مهمی در انعکاس این مراسم دارند که باید از آنان نیز در جهت ترویج و اشاعه فرهنگ ناب حسینی نیز تقدیر کرد.


دسته عزاداری حسینه زنجان به صورت مردمی و بدون کمک نهادهای دولتی برپا می‌شود


عضو مجمع نمایندگان استان در مجلس، برگزاری این مراسم از سوی ارگان و نهادهای دولتی و خاص را رد کرد و تصریح کرد: این مراسم به صورت کاملا خودجوش از سوی خود مردم برگزار و مدیریت می‎شود و دومین قربانگاه بزرگ دنیا پس از مکه به شمار می‎آید./

دیدگاه کاربران