در چند سال اخیر، شرکتهای زیادی به استفاده از فناوری خودران علاقه نشان دادهاند و از مدلهای مفهومی در این زمینه رونمایی کردهاند. شرکتهای گوگل (ویمو) و اوبربه عنوان برندهای مشهور در زمینه این فناوری شناخته میشوند که همیشه اخباری از تحولات جدید آنها در خروجی رسانههای مختلف جهان قرار دارد. برخی شرکتها نیز از خودروهای مجهز به فناوری نیمه خودران بهره میبرند که در این میان میتوان به تسلا با سیستم معروف اتوپایلوت اشاره کرد. اگرچه این فناوری در حال حاضر با چالشهای زیادی مواجه است، اما کارشناسان صنعت خودرو امیدوارند که طی چند سال آینده شاهد حضور فناوری خودروی خودران در جادههای عمومی باشیم.
موتورسیکلت نسبت به سایر وسایل نقلیه، ایمنی کمتری دارد. قدرت مانور بالا و قابلیت افزایش سرعت در زمان کمتر و حرکت آسان بین خطوط جاده آنها را بیش از هر وسیلهی دیگری خطرناک میکند؛ زیرا آنها میتوانند کارهایی انجام دهند که الگوریتم فناوری خودران را سردرگم میکند. بنابراین استفاده از فناوری خودران در موتورسیکلت، تاکنون با موانع زیادی روبرو بوده است. آزمایش موتورسیکلت خودران به دلیل موانع ذکر شده، بسیار دشوار به نظر میرسد و به سختی میتوان آن را بدون آسیب زدن به افراد اجرا کرد.
مزایای فناوری خودران برای خودرو و کامیون مشخص است؛ اما به کارگیری این فناوری برای موتورسیکلت کمی سختتر به نظر میرسد. تصور کنید که یک موتورسیکلت بدون راننده در کنار شما به سرعت عبور کند؛ طبیعی است که خوشبینترین افراد نیز فاصله خود را با این موتورسیکلت حفظ میکنند تا از وارد شدن هر گونه آسیب، جلوگیری کنند. موتورسیکلت خودران نیز چنین وضعی دارد و در ابتدا با واکنش منفی عامه مردم مواجه خواهد شد.
شرکت بریتانیایی ای بی داینامیکس (A B Dynamics) قصد دارد با استفاده از بررسی شرایط خودروی خودران در مقابل موتورسیکلت در شرایط واقعی، یک موتورسیکلت بدون سرنشین خودران به بازار عرضه کند. برای این کار از اسکوتر بیامو C1 مجهز به پیشرانه 650 سیسی استفاده میشود که دارای سیستم ترمز ضدقفل و سقف ضدباران است. وجود سقف برای موتورسیکلت بی ام و C1 باعث میشود تا بتوان حسگرهای مورد نیاز عملیات رانندگی خودران را در آنجا تعبیه کرد.