بررسی پیکسل 2 ایکس ال گوگل
پیکسل 2 ایکس ال، پرچمدار گوگل در سال 2017، محصولی است که اندروید را در خالصترین فُرم آن در اختیار کاربر قرار میدهد.
ایدهی ساخت گوشی هوشمندی با خالصترین نسخهی اندروید، بدون تغییرات اِعمالشده از جانب شرکتهای تولیدکننده و اپراتورهای مخابراتی به سال 2010 و آغاز برنامهی نکسوس بازمیگردد؛ برنامهای که در قالب آن، گوگل سعی داشت با همکاری شرکتهای تولیدکنندهی دیگری همچون اچتیسی،**سامسونگ و الجی، ایدهی خود از سیستمعامل اندروید را به نمایش بگذارد. محصولات نکسوسی حاصل تلفیق نرمافزار گوگل** با سختافزار شرکتهای تولیدکننده بودند و با برندینگ نکسوس در کنار نام شرکت تولیدکننده عرضه میشدند؛ از جملهی مهمترین گوشیهای هوشمند خانوادهی نکسوس میتوان به نکسوس وان اچتیسی، گلکسی نکسوس سامسونگ، نکسوس 4 الجی و نکسوس 6 پی هواوی اشاره کرد.
محصولات خانوادهی نکسوس با وجود مزایایی، نظیر بهروزرسانیهای منظم و مداوم، سختافزار قدرتمند و قیمت پایینتر نسبت به رقبایی همچون خانوادهی گلکسی سامسونگ، هیچگاه با استقبال گسترده مواجه نشدند و بخش عمدهای از کاربران سری نکسوس را افرادی شکل میدادند که به استفاده از نسخهی خالص اندروید علاقهمند بودند؛ اما پس از گذشت 6 سال، گوگل با هدف عرض اندام در حوزهی سختافزار و ظاهر شدن در قامت یک تولیدکننده، تصمیم گرفت تحت برند پیکسل و با شعار تبلیغاتی «made by Google»، بهصورت مستقیم وارد کارزار رقابت با شرکتهای بزرگی همچون اپل و سامسونگ شود. برخلاف گذشته، گوگل اینبار مسئولیت طراحی سختافزار گوشی را نیز در کنار نرمافزار آن بر عهده گرفت و مسئولیت ساخت را به شرکت دیگری واگذار کرد.
## طراحی
از زمان عرضهی نکسوس وان، نخستین محصول با برند نکسوس تاکنون، گوشیهای هوشمند گوگل عموما طراحی خیرهکنندهای نداشتهاند و در حقیقت بُعد نرمافزاری این محصولات، اصلیترین نقش را در جلب نظر کاربران ایفا میکرد، این مسئله در مورد سری پیکسل 2 نیز صادق است. در سالی که استفاده از نمایشگرهای کشیده با حاشیههای فوق باریک با محصولاتی همچون گلکسی اس 8 و الجی جی 6 به یک ترند بدل شد، گوگل ظاهری قدیمی و نخنما را در نسخهی کوچک پیکسل 2 بهکار بست.
البته خانوادهی پیکسل بهصورت کامل از ترند کاهش ضخامت حاشیهی نمایشگر بینصیب نماندند؛ چرا که زبان طراحی پیکسل 2 ایکسال تا حدودی با این ترند همخوانی دارد. فبلت پرچمدار گوگل از نمایشگر 6.0 اینچی با گوشههای گرد و نسبت تصویر 18:9 بهره میبرد که 76.4 درصد از نمای جلوی گوشی را به خود اختصاص داده است. نسبت نمایشگر به بدنهی پیکسل 2 ایکسال در قیاس با نسل قبل، افزایشی 5.2 درصدی نشان میدهد؛ اما تفاوتی معنادار و فاحش با محصولی همچون گلکسی اس 8 پلاس و نسبت تصویر به بدنهی 84 درصدی آن دارد.
صرف نظر از اعداد و ارقام، بهصورت ظاهری نیز میتوان متوجه ضخامت حاشیههای نمایشگر پیکسل 2 ایکسال شد. این مسئله در خصوص حاشیههای طرفین نمایشگر بیش از پیش خودنمایی میکند؛ گویی نمایشگر به این فبلت تعلق ندارد و مهندسان گوگل آن را از محصول دیگری با ابعاد کوچکتر به عاریت گرفتهاند؛ البته گوگل از حاشیههای بالا و پایین، نهایت استفاده را برده و اسپیکرهای استریوی قدرتمندی داخل آنها جای داده است. از نمای جلوی پیکسل 2 ایکسال، پوششی 3D از نوع گوریلا گلس 5 محافظت میکند که انحنای اطراف آن، لذت اجرای ژستهای حرکتی، نظیر سوایپ از کنارهها را دوچندان میسازد.
برخلاف ترند حاکم بر بازار گوشی هوشمند، گوگل کماکان به استفاده از فلز اعتقاد دارد؛ بدنهی فلزی پیکسل 2 ایکسال، ساختاری یکپارچه، مستحکم و مسطح دارد که در لبهها به انحنای ظریفی منتهی میشود تا گوشی بهراحتی در دست جای بگیرد. گوگل در گوشی خاطرهانگیز نکسوس 6 پی، نواری شیشهای در بدنهی فلزی آن به کار برده بود که ماژول دوربین و فلش در آن قرار داشت. این استراتژی در خانوادهی پیکسل نیز ادامه داشت؛ با این تفاوت که صفحهی شیشهای یادشده نیمی از نمایش پشت گوشی را به خود اختصاص داده و ماژول دوربین، فلش و حسگر اثر انگشت را در بطن خود جای داده است.