ماجرای ارسال کارنامه برای پزشکان از زبان حریرچی

اخبار تماشایی
منتشر شده در 26 شهریور 1397

سخنگوی وزارت بهداشت از کاهش محسوس تورم بخش سلامت نسبت به تورم عمومی کشور (طی امسال و سال گذشته) برای اولین بار خبر داد.


دکتر ایرج حریرچی - معاون کل وزارت بهداشت در نشست خبری هفتگی خود، درباره تورم بخش سلامت توضیح داد و گفت: بررسی تورم بخش سلامت در سال‌های گذشته نشان می‌دهد که مقدار این شاخص غالبا از تورم عمومی کشور بالاتر بوده است. تحلیل شاخص‌های 25 سال گذشته نشان می‌دهد که تورم بخش سلامت به طور متوسط 40 درصد بیشتر از تورم کل کشور بوده است. البته این موضوع مختص کشور ما نیست و با شدت کمتر و بیشتری در کشور‌های دیگر هم موجود بوده است.


وی افزود: از یک طرف تغییرات سریع فناوری‌های سلامت، ظهور تکنولوژی‌های پیچیده و گران‌قیمت و همچنین متنوع شدن خدمات درمان و از طرف دیگر ضعف در سیاستگزاری و نظارت در بعضی از کشور‌ها از جمله دلایل بالا بودن نرخ تورم در حوزه سلامت ذکر می‌شود.


کاهش تورم سلامت نسبت به تورم عمومی کشور


سخنگوی وزارت بهداشت ادامه داد: خبر مهم این است که در سال 96 اختلاف بین تورم سلامت و تورم عمومی کشور به شدت کاهش پیدا کرده و با همکاری گروه‌های مختلف جامعه پزشکی و ارائه کنندگان و تامین کنندگان خدمات و کالا در حوزه سلامت و سیاستگذاری و برنامه‌ریزی و نیز نظارت مناسب در این حوزه، نسبت تورم سلامت به تورم عمومی بسیار کاهش پیدا کرده و فقط شامل اختلاف 5 درصدی بوده است. بررسی روند تورم ماهانه در سال‌های گذشته نشان می‌دهد که عمده افزایش قیمت‌ها و تورم ماهانه در حوزه سلامت در نیمه اول سال خصوصا در ماه‌های خرداد و تیر رخ می‌دهد، در حالی که افزایش تورم عمومی ماهانه کشور در طی سال 96 روند نسبتا متقارن و توزیع شده‌تری دارد.


وی افزود: خبر بسیار مهم دیگر این است که امسال برای اولین بار در طی چندین سال گذشته تورم ماهانه حوزه سلامت در چهار ماه فروردین تا تیر ماه از تورم عمومی جامعه کمتر بوده است و در حالی که در فروردین تورم عمومی ماهانه 8 دهم درصد بوده، تورم سلامت 4 دهم درصد، در اردیبهشت تورم عمومی ماهانه 1.6 دهم درصد و تورم سلامت 6 دهم درصد، در خرداد تورم عمومی 4.3 دهم درصد و تورم سلامت 2.7 دهم درصد و در تیرماه تورم عمومی 3.4 دهم درصد و تورم سلامت 2.5 درصد بوده است. همانطور که روشن است برخلاف روال میانگین 40 درصد بالاتری تورم سلامت به تورم عمومی در سال‌های گذشته در کشور، در چند ماه گذشته به طور واضحی تورم سلامت کمتر از تورم عمومی بوده است.


حریرچی ادامه داد: البته ممکن است گفته شود که این موضوع به دلیل افزایش شدید تورم در سایر حوزه‌ها و تورم معمول در حوزه سلامت پدید آمده است. بررسی سال‌های افزایش شدید تورم عمومی به عنوان مثال در سال‌های 91 و 92 و نیز نیمه اول دهه 70 به وضوح نشان می‌دهد که حتی در سال‌های افزایش شدید تورم، افزایش تورم حوزه سلامت خصوصا در نیمه اول سال از تورم عمومی بیشتر بوده است و نادرستی این فرضیه را نشان می‌دهد.


حریرچی افزود: برای تحلیل علت وقوع این پدیده باید بیان کرد که جامعه پزشکی و دندانپزشکی و داروسازی و پرستاری و پیراپزشکی و نیز تامین کنندگان ملزومات مصرفی و تجهیزات پزشکی با درک صحیح و تحلیل درست از توان مالی مردم و بیمه‌ها و دولت در مقطع کنونی با سیاست‌ها و برنامه‌های دولت و وزارت بهداشت و بیمه‌ها برای کنترل هزینه‌ها از جمله عدم افزایش تعرفه جراحی در سال 97 و افزایش جزئی حق ویزیت و افزایش 9 درصدی سبد دارو و تجهیزات در سال، همکاری صمیمانه و بسیار موثری داشته‌اند و با وجود تاخیر قابل توجه در دریافت‌های حوزه سلامت در مقطعی که با کاهش قدرت خرید مواجه هستیم، با متانت و همدلی به ارائه خدمت به هموطنان خود با تعرفه‌های قانونی مشغول بوده‌اند.


همکاری ارایه کنندگان خدمات سلامت و تامین کنندگان دارو و تجهیزات پزشکی


وی گفت: بنده به نمایندگی از وزارت بهداشت و بیمه‌ها و نیز از طرف دریافت کنندگان خدمات بهداشتی درمانی، صمیمانه و فروتنانه از این همکاری وسیع و موثر ارائه کنندگان خدمات سلامت و تامین کنندگان دارو، ملزومات مصرفی و تجهیزات پزشکی در کنترل قیمت‌ها و کنترل تورم تشکر و قدردانی می‌کنم.

دیدگاه کاربران