خطیب نماز جمعه تهران با بیان اینکه باید عزم جدی برای فراهم کردن زمینه استقلال بانک مرکزی وجود داشته باشد، گفت: سه قوه با عزم جدی اصلاح نظام بانکی را در دستور کار قرار دهند.
حجتالاسلام محمدحسن ابوترابیفرد خطیب نماز جمعه این هفته تهران در خطبههای دوم این نماز، گفت: در روزهای مهم ماه ذیالحجه قرار داریم و در آستانه روز عرفه، روز عبادت و روز بندگی هستیم، ملت عزیز در این سالها با اجتماعات پرشکوه و با دعای عرفه حضرت امام حسین(ع) مأنوس هستند و امسال هم این مراسم را با شکوه برگزار میکنیم، در نماز عید سعید قربان آنگونه که شایسته این روز مهم است، حضور داشته باشیم.
وی ضمن گرامیداشت جایگاه شهدای منا، اظهار داشت: شهدای مظلوم منا قربانی بیدرایتی، سوءمدیریت و یا توطئههای رژیم خونریز آلسعود است این رژیم دست جنایتکارش به خون کودکان مظلوم یمن، زنان و مردان مظلوم و مسلمان آغشته است.
خطیب نماز جمعه این هفته تهران اضافه کرد: در این روزها شاهد انتصاب رئیس کل بانک مرکزی بودیم، برای این برادر ارجمند از خداوند آرزوی توفیق داریم و امیدواریم که برای اصلاح نظام بانکی کشور قدمهای اساسی و مبنایی برداشته شود.
حجتالاسلام ابوترابیفرد ادامه داد: رهبر عالیقدر انقلاب اسلامی مؤکدا اصلاح نظام بانکی را از دولت محترم مطالبه کردهاند، این کار بزرگ نیازمند برنامهریزی، استفاده از نخبگان علمی، اجماع نخبگان علمی و سیاسی است، باید سه قوه با عزم جدی و با نگاه بلند مدت مسئله اصلاح نظام بانکی را در دستور کار خود قرار دهند و قدمها را استوار بردارند، در این راه باید عزم جدی معطوف به فراهم آوردن زمینه استقلال بانک مرکزی باشد.
وی خطاب به رئیس جدید بانک مرکزی گفت: رئیس کل محترم باید به طور شفاف استقلال بانک مرکزی را از دولت و مجلس داشته باشد، بدون این مطالبه قطعا نمیتوان بر مشکلات جدی فرا روی نظام بانکی غالب شد.
خطیب نماز جمعه این هفته تهران با تأکید بر اینکه اصلاح نظام بانکی راه را برای رشد اقتصاد ملی هموار خواهد کرد، افزود: پایه پولی کشور دارای اجزایی است، یکی از اجزای آن خالص داراییهای خارجی بانک مرکزی است، اولا باید اراده بانک مرکزی بر عدم افزایش داراییهای خارجی باشد، این سیاستی است که همه بر آن اتفاق نظر دارند، ما در این حوزه قانون را هم تصویب کردیم، اما عملی نشد.
حجتالاسلام ابوترابیفرد اضافه کرد: باید با برنامه جدی افزایش داراییهای خارجی بانک مرکزی کنترل شود و این کنترل رابطه مستقیم با کنترل هزینههای مالی دولت دارد، اگر دولت یله و رها شد و به افزایش هزینههای خود اقدام کرد و مدیریت و کاهش هزینه، ارتقای بهرهوری در دستور کار دولت قرار نگیرد، نتیجه آن افزایش داراییهای خارجی بانک مرکزی و معضلات فرا روی آن و رشد پایه پولی است.
وی تصریح کرد: عامل دوم خالص بدهیهای دولت است، با افزایش بدهیهای دولت، شاهد رشد پایه پولی غیر متناسب هستیم، رشد پایه پولی به صورت معقول، متناسب با رشد اقتصاد ملی، رشد تولید ناخالص داخلی، صحیح است، اما رشد پایه پولی متناسب با بدهیهای دولت، این مشکلات امروز را خلق میکند، لذا اولا باید دولت با برنامهریزی نسبت به پرداخت بدهیهای انباشته شدهاش قدم بردارد و مانع رشد بدهیهای دولت به بانک مرکزی باشد.
خطیب نماز جمعه این هفته تهران سومین عامل در مشکلات اقتصادی را خالص بدهیهای بانکها به بانک مرکزی دانست و اظهار داشت: متأسفانه در این حوزه با چاش روبهرو هستیم، امروز معضل اصلی در این حوزه است، ما بانکهای خصوصی را بدون ضابطه خلق کردیم، در حالی که ابزارهای لازم برای نظارت بر عملکرد این بانکها را در اختیار نداشتیم.
حجتالاسلام ابوترابیفرد با تأکید بر اینکه امروز شاهد افزایش بیرویه بدهی بانکهای خصوصی به بانک مرکزی هستیم، افزود: در طول یک سال این میزان بدهیها از 120 هزار به 200 هزار میلیارد تومان افزایش یافته است، رئیس کل بانک مرکزی باید با ابزار مناسب و با ابزارهای نظارتی کارآمد بر عملکرد بانکهای خصوصی نظارت جدی داشته باشد، از رئیس کل بانک مرکزی انتظار میرود با برنامهریزی مناسب در جهت هدایت منابع به سمت واقعیت اقتصاد و رشد تولید ناخالص داخلی برنامهریزی کند.
خیلی هم خوب و خنده دار!!!