ICO چیست و چه آینده‌ای در انتظار سرمایه‌گذاری بر اساس توکن است !

دنیای فناوری
منتشر شده در 31 مرداد 1397

برای دیدن دیگر ویدئو های ارسالی اینجا کلیک کنید


ICO یا عرضه‌ی اولیه‌ی سکه، یکی از سبک‌های جذب سرمایه است که با گسترش ارزهای رمزنگاری شده، محبوبیت زیادی کسب کرده و البته اشکالاتی هم دارد.


افزایش ناگهانی و سرسام‌آور ارزش بازار ارزهای رمزنگاری شده که سال گذشته‌ی میلادی رخ داد، فناوری بلاک چین را به مرکز اکوسیستم مالی جهان پرتاب کرد. این اتفاق باعث شد تا گروه‌های مختلف اعم از قانون‌گذاران، نوآوران و حتی سودجوها به این بازار وارد شوند. اوج گرفتن فناوری بلاک‌چین و محصولات وابسته به آن، این تفکر را در عموم ایجاد کرد که تقریبا همه‌چیز را می‌توان به‌صورت غیرمتمرکز ارائه کرد و تنها پیش‌نیاز برای این کار، ساخت و تامین سرمایه‌ی پلتفرم‌های بلاک‌چین است.


در نتیجه‌ی تمام اتفاقات بالا، سالی پر از عرضه‌ی اولیه‌ی سکه (ICO) شروع شد. مجموع سکه‌های عرضه شده با این روش، سرمایه‌ای حدود 5.6 میلیارد دلار را جذب کردند که نسبت به 240 میلیون دلار سال قبل، جهشی عظیم بود. در این میان، نبود قانون‌گذاری کافی در کنار تمایل دیوانه‌وار مردم برای حضور در این اکوسیستم، عرضه‌ی بیش از 900 سکه‌ی مستقل را در پی داشت که برخی از آنها موفق شده و بسیاری دیگر، تنها با هدف کلاهبرداری ایجاد شدند.


ICO در تعریف ساده نوعی جذب سرمایه به‌صورتکراودفاندینگ است که استارتاپ مورد نظر، به‌جای فروش سهام، سکه‌هایی را با ارزش اولیه به علاقه‌مندان خود عرضه کرده و سرمایه جذب می‌کند. این سکه‌ها در صورت موفقیت استارتاپ با افزایش ارزش روبرو می‌شوند. در بسیاری از استارتاپ‌های این نوع، خود این سکه‌ها به‌عنوان ارزهای تبادل کالا و خدمات استفاده می‌شوند.



## پایانی بر دوران سنتی


در نتیجه‌ی توسعه‌ی بسیار سریع سرمایه‌گذاری بر اساس پلتفرم‌های بلاک‌چین، تعدادی پلتفرم بسیار موفق مانند نئو، استورج و اتریومپدید آمدند. البته سرعت بالای ورود این سکه‌های اولیه به بازار بین‌المللی ارزهای رمزنگاری شده به حدی زیاد بود که قانون‌گذاران از آن عقب ماندند. آنها نتوانستند چهارجوب‌های قانون‌مند و منحصر به‌فرد برای حمایت از سرمایه‌گذاران در این سیستم‌ها تدوین کنند.


نبود سیستم‌های نظارتی کافی در اکوسیستم آی‌سی‌او باعث شد تا مقامات قانون‌گذار در سرتاسر جهان، اقداماتی سریع و بسیار جدی در مقابل این سیستم‌ها انجام دهند. به‌عنوان مثال دولت‌های کره‌ی جنوبی و چین، پس از اطمینان از وجود کلاهبرداری در این سیستم‌ها، آنها را به‌طور کلی ممنوع کردند. به‌هرحال باوجود تمامی این اتفاق‌ها و نگرانی‌های موجود در مورد این اکوسیستم، آی‌سی‌اوها تاکنون در سال 2018 حدود 6.3 میلیارد دلار سرمایه جمع کرده‌اند.


موسسه‌ی آماری TokenData اعلام کرده که حدود 46 درصد از سکه‌های عرضه شده در سال 2017 با شکست روبرو شده‌اند. دلایل شکست این استارتاپ‌ها و سکه‌هایشان نیز موارد مختلف اعم از شرایط اقتصادی، کلاهبرداری و مشکلات توسعه‌ی پلتفرم بوده است. به‌هرحال با توجه به آمارهای کنونی و اتفاقات در حال جریان در این اکوسیستم، به نظر می‌رسد فرصت کارآفرینان برای جذب میلیون‌ها دلار سرمایه، بدون هیچ قانون‌گذاری خاص، در حال از بین رفتن باشد.

دیدگاه کاربران