تراکتور خودران یانمار رونمایی شد

دنیای فناوری
منتشر شده در 04 مرداد 1397

برای دیدن دیگر ویدئو های ارسالی اینجا کلیک کنید


شرکت ژاپنی یانمار، دو مدل تراکتور خودران و نیمه‌خودران جدید خود را تا دو ماه آینده عرضه می‌کند.


تا امروز فناوری خودران در خودروهای سواری، کامیون‌ها و اتوبوس‌ها استفاده شده است و روز‌به‌روز خودران شدن بیشتر محصولات صنعت خودروسازی را شاهد هستیم. پیش از این تراکتورهای خودران و پیشرفته را در فیلم سینمایی بین‌ستاره‌ای (Interstellar) محصول سال 2014 دیده بودیم، اما به‌نظر می‌رسد که ژاپنی‌ها نمونه‌ی واقعی و تولیدی این ایده را عرضه خواهند کرد. شرکت اصیل ژاپنی یانمار (Yanmar) بیش از 100 سال بوده که مشغول تولید انواع پیشرانه‌های دیزل است. مقامات این شرکت باسابقه اعلام کرده‌اند که به‌زودی تراکتورهای خودران یا روباتیک یانمار عرضه خواهد شد. به‌طور دقیق‌تر، دوشنبه 9 مهر ماه سال جاری، سری 2 تراکتورهای یانمار مجهز به سیستم خودران اسمارت پایلوت (Smartpilot) و فناوری اطلاعات و ارتباطات (ICT) با قابلیت عملکرد خودران و نیمه‌خودران به‌فروش گذاشته می‌شوند.



شخم زدن زمین‌های بزرگ کشاورزی یکی از مشکل‌ترین کارهای کشاورزان بوده که نیازمند مهارت و تمرین بسیار بالا است. فرد مسئول شخم‌زنی باید به‌قدری دقیق و ماهر باشد که الگوی مشابه از ردیف‌ها با فاصله‌ی یکسان از هم در کمترین زمان ممکن ایجاد کند. بر اساس گفته‌های مدیران ارشد یانمار، تراکتورهای خودران و نیمه‌خودران این شرکت علاوه بر کاهش عملیات دستی، نیازمندی به راننده‌های ماهر را هم از بین خواهند برد. این مورد به‌خصوص در کشورهایی مانند ژاپن که کشاورزی بخش مهمی از زندگی مردم را تشکیل می‌دهد و نیروی کار موجود روبه سالمندی می‌رود، اهمیت قابل توجهی دارد.



دو محصول جدید یانمار با نام‌های اتو تراکتور (Auro Tractor) و روبات تراکتور (Robot Tractor) به دو حالت رانندگی خودران و نیمه‌خودران شامل «خودکار» و «خطی» مجهز هستند. در حالت خودکار (Auto Mode)، تراکتور می‌تواند به‌صورت خودران به عقب و جلو حرکت کند، دور بزند و توقف کامل داشته باشد. حالت خطی (Linear Mode) پیچیدن را محدود می‌کند و باید به‌صورت دستی فرمان‌دهی کرد، اما حرکت روبه جلو و عقب به‌صورت خودران انجام می‌گیرد. تغییر تنظیمات و بررسی عملکرد سری 2 تراکتورهای یانمار توسط یک تبلت با نمایشگر 10 اینچ ضدآب و ضد گرد و غبار و مقاوم در شرایط سخت مختلف کشاورزی انجام می‌پذیرد. با استفاده از این تبلت، می‌توان همزمان دو تراکتور را کنترل کرد. مثلاً می‌توان در یک تراکتور قرار گرفت و تراکتور دیگر را در کنار خود هدایت کرد. قابلیت‌های چون تنظیم یک مسیر مشخص برای حرکت خودران تراکتورها و یا توقف اضطراری دستی از طریق این تبلت قابل انجام است.



مقامات یانمار همچنین اعلام کردند که مالکان تراکتورهای سری YT این شرکت می‌توانند تراکتور خود را به این فناوری مجهز کنند. فروش 100 دستگاه تراکتورهای خودران یانمار در سال آینده پیش‌بینی شده است. قیمت اتو تراکتور از 10 میلیون و 750 هزار ین تا 14 میلیون و 75 هزار ین (حدود 96 هزار دلار تا 126 هزار دلار) و ربات تراکتور از 12 میلیون و 145 هزار ین تا 15 میلیون و 459 هزار ین (حدود 109 هزار دلار تا 139 هزار دلار) تعیین شده است.

دیدگاه کاربران