همین حالا که این مطلب را می خوانید یک میلیون و دویست هزار کیلومتر کابل قاره های مختلف را به هم متصل کرده تا به تقاضای سیری ناپذیر انسان برای ارتباط یافتن با دیگران و سرگرمی پاسخ داده شود. شرکت های مختلف هم برای مشارکت در پروژه های کارگذاری کابل های بستر دریا که در واقع مانند آزادراهی مشترک برای تمامی آنهاست بخشی از سرمایه خود را به این پروژه ها اختصاص میدهند و در ساخت آنها مشارکت می کنند.
با این حال اما گوگل راه خود را می رود و برای نخستین بار پروژه اتصال آمریکای شمالی به شیلی را کلید زده که در واقع محل استقرار بزرگ ترین مرکز داده این شرکت در آمریکای لاتین محسوب می شود.
جین استوول که بر فرایند ساخت و ساز پروژه های کابلی گوگل در بستر دریا نظارت دارد در این باره می گوید:مردم تصور می کنند که اطلاعاتشان در کلاود است اما اینطور نیست. دیتای آنها در اقیانوس است.
این اطلاعات برای آنکه به اقیانوس ها برسند فرایندی زمان بر و البته هیجان انگیز را پشت سر می گذارند. یک کشتی ۱۳۸ متری به نام دیوربل (Durable) قرار است کابل های مورد نیاز پروژه اتصال آمریکا به شیلی را به محل مورد نظر برساند. اما این کابل ها ابتدا در داخل کارخانه بزرگی واقع در Newington نیوهمپشایر جمع می شود که چند کیلومتری تا موقعیت اصلی فاصله دارد. کارخانه متعلق به شرکتی به نام ساب کام (SubCom) است و با ماشین آلاتی خاص پرشده که کشش موجود در سیم را اندازه گرفته و روی آن لایه محافظ قرار میدهند.
والت اوسوالد یکی از تکنسین هایی که ۲۰ سال است کابل به کشتی منتقل می کند در این باره می گوید هنوز هم دریا زده می شوم. او چسب کوچکی را پشت گوش خود می گذارد تا از ایجاد حالت تهوع جلوگیری نماید.
در طول این ماموریت چند هفته ای هوا در برهه هایی بسیار بد می شود و طول امواج گاهی به ۶ متر می رسد. به همین خاطر گهگاه کاپیتان فرمان می دهد که کابل بستر دریا را قطع کنند و به نقطه بهتری برای کابل کشی بروند. با بهتر شدن شرایط، کشتی دوباره به آن موقعیت بر می گردد و کابل بریده شده را که به یک شناور در همان نزدیکی متصل شده بود مجددا به کابل درون کشتی متصل کرده و فرایند نصب را از سر می گیرد.
کار روی کشتی بسیار کند و خسته کننده است. کشتی ماه ها روی آب حرکت می کند و برای آنکه کابل به آرامی از داخل محفظه های مسی خارج شده و از طریق منفذ انتهای کشتی خارج شود در بیشتر مواقع بسیار کند حرکت می کند و سرعت آن از ۹ کیلومتر بر ساعت فراتر نمی رود. در نزدیکی ساحل خطر آسیب رسیدن به کابل ها بیشتر است و کاپیتان با استفاده از نوعی خیش زیردریایی کابل را در بستر دریا قرار می دهد.
بعد از پروژه آمریکای لاتین، گوگل قصد دارد تا سال ۲۰۲۰ کابل جدیدی را در بستر دریا قرار دهد و ویرجینیا را به فرانسه متصل کند. این شرکت ۱۳ دیتاسنتر باز در سراسر جهان دارد و هشت دیتاسنتر دیگر نیز در دست ساخت دارد که همگی شان در کنار هم چندین تریلیون سرچ موتور جستجوی گوگل و آپلود ۴۰۰ ساعت ویدیو در هر دقیقه را روی پلتفرم یوتوب ممکن می کنند.