ساعتی پیش برخی رسانهها به نقل از یک منبع دوستدار حیاتوحش که نام وی در خبرها ذکر نشده است، اعلام کردند که «پنج گورخری که از حملونقل مرگبار جان سالم به در برده و بهمنظور رهاسازی در کویر، در قرنطینهای واقع در کویر مستقر شده بودند، روز گذشته فرار کردند تا کمدی تلخ طرح احیای گورخر در پارک ملی کویر توسط سازمان حفاظت محیطزیست را به پایان برسانند».
مدیرکل محیطزیست استان سمنان امروز در همین زمینه در گفتوگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری فارس در سمنان اظهار کرد: بعد از اینکه وضع سلامت پنج گورخر ایرانی زندهمانده تأیید و مشخص شد که بیماری ندارند، طبیعی بود بیش از دو هفته نمیتوانستیم داخل سایت آنها را نگهداری کنیم و درهای سایت را باز کردیم.
عباسعلی دامنگیر ادامه داد: بدون هیچ هیاهویی درها را باز گذاشتیم تا این پنج گورخر بدون شوک و استرس وارد محیط شوند؛ از تمام مراحل فیلمبرداری شده است و از صداوسیمای مرکز سمنان پخش میشود.
وی با اشاره به اینکه هر کدام از دوستداران محیطزیست خواستند میتوانند عملیات رهاسازی نخستین گروه از گورخران ایرانی را ببینند، اضافه کرد: فنسهای دو متری و نگهبان و حفاظت در سایت قرنطینه فراهم بوده است و فرار امکان نداشته است؛ رهاسازی گورخران به طبیعت انجام شده و فراری در کار نبوده است.
مدیرکل محیطزیست استان سمنان با بیان اینکه رهاسازی پنج رأس گورخر ایرانی را در پاک ملی کویر انجام دادیم، تصریح کرد: مطمئن شدیم گورخرهای انتقالی در این دو هفته با محیط آشنا شدهاند و استرس ناشی از انتقال گورخرها برطرف شده است.
دامنگیر با تأکید بر اینکه رهاسازی گورخرهای ایرانی در محیط پارک ملی کویر خواست محیطزیست بوده است، افزود: نخواستیم گورخرها را از فنسی به فنس دیگر وارد کرده و از آنها نگهداری کنیم.
وی از ورود چندین رأس گورخر ایرانی از کرمان و یزد به استان سمنان خبر داد و اظهار کرد: در سایت کرمان، 12 رأس گورخر ایرانی داریم و سازمان حفاظت محیطزیست باید در این مورد انتقال تصمیم بگیرد و احتمالاً چند رأس هم از یزد داشته باشیم و بتوانیم در استان سمنان مدیریتشان کنیم.
اوایل مهرماه در راستای اجرای طرحی موسوم به احیای گورخر ایرانی در پارک ملی کویر، 10 رأس گورخر ایرانی از سایت تکثیر و پرورش توران منتقل شدند که تلفات 50 درصدی آنها در رسانهها خبرساز شده بود.